Voľby majú prvú obeť: zomrel aktivista počas parlamentných volieb v Albánsku keď došlo k streľbe

NETKY.SK • 23 Jún 2013, 15:11 • 2 min
Voľby majú prvú obeť: zomrel aktivista počas parlamentných volieb v Albánsku  keď došlo k streľbe

TIRANA - Jeden opozičný aktivista zomrel a jeden politik utrpel zranenia po tom, čo v nedeľu počas parlamentných volieb v Albánsku došlo k streľbe. Informovala o tom polícia, podľa ktorej sa incident odohral pred jednou z volebných miestností. Líder opozičnej Socialistickej strany Edi Rama zrušil vlastné plánované hlasovanie a odcestoval do severozápadného regiónu Laç, kde zomrel 53-ročný aktivista a kandidát vládnej Demokratickej strany Mhill Fufi utrpel vážne zranenia, pričom musel byť prevezený do vojenskej nemocnice v Tirane. Príčinou tragédie mohol byť podľa prvých zistení konflikt medzi oboma mužmi.

slovakia

left justify in out

Albánci v nedeľu rozhodujú o ďalšom osude jednej z najchudobnejších krajín Európy. Tá potrebuje dokázať Európskej únii, že je schopná zorganizovať spravodlivé voľby, keďže od pádu komunizmu spred dvadsiatich rokov sa jej to podľa analytikov ani raz nepodarilo. Albánci si zvolili parlament naposledy v roku 2009, objavili sa však podozrenia, že hlasovanie bolo zmanipulované. Podľa Bruselu budú nedeľné voľby "zásadným testom" toho, či je Tirana schopná ďalej pokročiť v európskej integrácii. Prieskumy verejnej mienky naznačujú tesné víťazstvo Ramových socialistov pred demokratmi premiéra Saliho Berishu. Voľby monitoruje asi 3000 pozorovateľov, prvé výsledky sa očakávajú v pondelok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies