Vokálne kvarteto Decórum a capella group bude mať tri novoročné koncerty

NETKY.SK • 29 December 2016, 14:18 • 2 min
Vokálne kvarteto Decórum a capella group bude mať tri novoročné koncerty

LEVICE - V troch levických kostoloch sa uskutočnia v januári novoročné koncerty, v rámci ktorých sa predstaví vokálne kvarteto Decórum a capella group. TASR to potvrdil manažér skupiny Lucián Zastko.

slovakia

left justify in out

Kvarteto sa venuje sakrálnym, klasickým a gospelovým skladám vo štvorhlasných úpravách bez sprievodu hudobných nástrojov. Funguje približne päť rokov, jeho zakladateľom je Rastislav Brezina (tenor), umelecký vedúci zoskupenia.

 

"Nedávno sme prijali novú speváčku Barboru Brodzianskú (alt), s ktorou sme sa začali venovať repertoáru moderných cover verzií súčasných autorov, slovenských aj zahraničných, taktiež plánujeme zostaviť repertoár slovenských ľudových a cappella piesní," povedal Zastko (bas).

 

Hudobné zoskupenie pôsobí najmä v Nitrianskom kraji a sústreďuje sa na adventné, vianočné, novoročné a veľkonočné koncerty. Spieva však aj na plesoch, rôznych kultúrnych podujatiach, firemných večierkoch, hodových slávnostiach, v kostoloch.

 

Kvarteto sa predstaví v piatok 30. decembra o 16.00 h v Rímskokatolíckom kostole sv. Mikuláša v Pukanci, novoročný koncert bude mať v nedeľu 1. januára o 15.00 h v Rímskokatolíckom kostole Božského Srdca Ježišovho v Hronských Kľačanoch a o 18.00 h vo Farskom kostole Mena Panny Márie v Žemberovciach. V Leviciach zaspieva v sobotu (7.1.) o 17.00 h vo Farskom kostole sv. Michala, v nedeľu (8.1.) o 11.00 h v Rímskokatolíckom kostole Ducha svätého na sídlisku Rybníky a 15. januára v kostole Cirkvi bratskej o 16.00 h.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies