Vojvodkyňu z Yorku zaujal charitatívny výskum slovenského vedca

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 15:01 • 2 min
Vojvodkyňu z Yorku zaujal charitatívny výskum slovenského vedca

BRATISLAVA – O charitatívny výskum slovenského vedca Maroša Servátku prejavila záujem vojvodkyňa z Yorku Sarah Ferguson pri návšteve Macquarie School of Managment (MGSM) v austrálskom Sydney. Vojvodkyňu vedec sprevádzal po laboratóriu experimentálnej ekonómie, ktoré sám založil. Servátka skúmal prokrastináciu pri dobrovoľnom prispievaní na charitu.

slovakia

left justify in out

“Tak, ako ľudia často odkladajú neobľúbené povinnosti a úlohy, odkladajú aj prispievanie na charitatívne účely. Zaneprázdnenosť potenciálnych prispievateľov v momente, keď ich charitatívne organizácie oslovia, má značný vplyv na to, či nakoniec na danú dobročinnú akciu prispejú alebo nie,” uviedol pre TASR Servátka. Transakčné náklady a čas, ktorý musia ľudia stráviť vypisovaním šekov, alebo vykonávaním bankových prevodov sú podľa Servátku ďalšími dôležitými faktormi. “Keď raz vykonanie príspevku odložia, často tak urobia aj neskôr znova a znova, až naň úplne zabudnú,” dodal Servátka.

 

Výsledky výskumu zaujali vojvodkyňu, ktorá je známa svojou charitatívnou činnosťou. Na pôde MGSM predniesla prednášku a promovala program Women in MBA, ktorý sa snaží pomôcť ženám získať titul MBA a podporiť tak ich profesionálnu kariéru a osobný rast. Ženy a vzdelanie sú tiež hlavnou náplňou nadácie Deti v kríze, ktorú vojvodkyňa z Yorku založila a ktorej sa plne venuje. Nadácia pomáha deťom v krajinách ako Libéria, Sierra Leone a Afganistan.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies