Vojenský obvod Lešť sa má zmenšiť

NETKY.SK • 19 November 2013, 10:49 • 2 min
Vojenský obvod Lešť sa má zmenšiť

BRATISLAVA - Vojenský obvod Lešť by sa mal zmenšiť, jeho hranice by sa mali zmeniť v lokalite Zábava.

slovakia

left justify in out

Rezort obrany navrhuje vládne uznesenie, ktorým by sa z vojenského obvodu vyčlenilo nepotrebné územie. Jeho hranice by sa zmenili tak, že z katastrálneho územia Lažteky sa vyčlení územie 76 274 metrov štvorcových, čo je 0,05 percenta z celkovej výmery vojenského obvodu a toto územie sa potom začlení do katastra obce Pliešovce. Vyčleňované pozemky sa nachádzajú v okrajovej časti vojenského obvodu a dlhodobo sa nevyužívajú pre potreby rezortu obrany.

Obec Pliešovce súhlasí so začlenením navrhovaného územia do svojho katastra. Zmena hraníc vojenského obvodu nemá bezprostredný vplyv na vlastníctvo majetku štátu. Návrh nariadenia vlády má nadobudnúť účinnosť 1. februára 2014. Autori návrhu upozorňujú, že v roku 2014 sa majú uskutočniť voľby prezidenta, voľby do Európskeho parlamentu aj všeobecné voľby do orgánov samosprávy obcí. Účinnosť návrhu nariadenia vlády a rozhodovanie o ňom môže preto byť ovplyvnené moratóriom na územné zmeny, vyplývajúce zo zákona o obecnom zriadení. Podľa neho sa nemôže odo dňa vyhlásenia volieb až do ich skončenia rozhodnúť o územnej zmene, určiť alebo zmeniť názov obce alebo jej časti, určiť názov ulice alebo iného verejného priestranstva ani rozhodnúť o zmene číslovania stavieb. 

Navrhovaná zmena hraníc vojenského obvodu neovplyvní výcvik armády a zostávajúce územie vojenského obvodu bude naďalej spĺňať požiadavky na zabezpečenie úloh obrany a bezpečnosti štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies