Vojenská koalícia arabských krajín letecky zaútočila v Jemene na húsíov

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 14:03 • 2 min
Vojenská koalícia arabských krajín letecky zaútočila v Jemene na húsíov

SANÁ - Vojenská koalícia vedená Saudskou Arábiou podnikla dnes v južnom Jemene tri nálety proti šiitským povstalcom, tvrdia miestne médiá. Došlo k nim počas druhého dňa plne platného, ale čoraz neistejšieho humanitárneho prímeria, píše agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Koaličné lietadlá zaútočili v kľúčovom prístavnom meste Aden na pozície povstalcov, zvaných húsíovia, a ich spojeneckých jednotiek z radov jemenskej armády, tvrdí denník Adan al-Ghad s odvolaním sa na očitých svedkov.

Z Adenu a ďalších oblastí južného Jemenu boli hlásené aj strety. Došlo k nim aj napriek tomu, že obe strany uzavreli päťdňové prímerie určené na distribúciou humanitárnej pomoci.

 

Vojenská koalícia aj povstalci sa v stredu vzájomne vinili z porušovania prímeria. Koalícia obvinila šiitských povstalcov zo siedmich útokov na hranici so Saudskou Arábiou, ako aj piatich ďalších porušení prímeria priamo v Jemene.

 

Hovorca húsíov však v stredu povedal, že koalícia podnikla po začiatku prímeria nálety na severné bašty povstalcov. Podľa jeho slov tiež začala strieľať cez hranice. Poprel, že by húsíovia porušili prímerie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies