Vojaci dostanú desať nových nákladných terénnych automobilov

NETKY.SK • 3 November 2013, 09:27 • 2 min
Vojaci dostanú desať nových nákladných terénnych automobilov

BRATISLAVA - Vozidlá budú prioritne určené pre jednotky, ktoré sú zaradené na plnenie úloh medzinárodného krízového manažmentu.

slovakia

left justify in out

Slovenskí vojaci sa môžu tešiť na desať nových nákladných terénnych automobilov značky AKTIS. Ministerstvo obrany za ne zaplatí vyše 1,8 milióna eur.

Dôvodom nákupu nových automobilov bola požiadavka Ozbrojených síl (OS) SR. "Do užívania boli zavedené ešte v roku 2004, kedy začali postupne nahrádzať vozidlá PV3S. Majú požadované technické parametre a spĺňajú požiadavky OS SR. Preto aj vzhľadom na doterajšie dobré skúsenosti z ich prevádzky, pokračujeme v ich obstarávaní," uviedla pre TASR hovorkyňa ministerstva Martina Balleková.

Vozidlá budú prioritne určené pre jednotky, ktoré sú zaradené na plnenie úloh medzinárodného krízového manažmentu. "Tento typ vozidiel zároveň zvyšuje kompatibilitu našich jednotiek pri pôsobení v medzinárodnom prostredí," doplnila Balleková.

Automobily dodá armáde firma TANAX TRUCKS. Ako informovala hovorkyňa, zmluva s touto spoločnosťou bola uzatvorená na základe Zmluvy o budúcich dodávkach ešte z roku 2011. Terénny automobil je určený na prepravu osôb alebo materiálu po komunikáciách a v teréne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies