Vodičom Uber, ktorí nedodržia pravidlá, v Maďarsku odmontujú evidenčné číslo

NETKY.SK • 10 Február 2016, 15:46 • 2 min
Vodičom Uber, ktorí nedodržia pravidlá, v Maďarsku odmontujú evidenčné číslo

BUDAPEŠŤ - Vodičom súkromnej platformovej spoločnosti Uber v Maďarsku v prípade porušenia zákonov budú môcť orgány odmontovať tabuľky s evidenčným číslom.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes v Budapešti po schôdzke s predstaviteľmi 16 organizácií taxislužby, dopravného úradu, rezortu vnútra a polície štátny tajomník ministerstva rozvoja (NFM) János Fónagy.

 

Podľa agentúry MTI tajomník podotkol, že zatiaľ ide o návrh riešenia problematiky Uber, o ktorom bude ešte dnes rozhodovať vláda.

 

Štátny tajomník ministerstva hospodárstva (NGM) András Tállai, ktorý je zodpovedný za daňové záležitosti, 25. januára vo verejnoprávnej televízii M1 vyhlásil, že vodiči Uber musia spĺňať všetky požiadavky maďarských právnych noriem týkajúcich sa bezpečnosti cestujúcich i platenia daní.

 

Maďarskí taxikári od 18. januára protestovali štyri dni v centre Budapešti proti činnosti Uber. Na Facebooku organizátori protestu žiadali zrušiť "protiprávny stav a zakázať činnosť ilegálnych prepravcov osôb, akým je aj Uber". Požadovali vyriešiť okamžité vypnutie aplikácie spoločnosti. Vláda taxikárom prisľúbila, že v nadchádzajúcich dňoch bude s nimi o tomto probléme rokovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies