Vodiči pozor: D1 od Dubnice v smere na Žilinu uzavreli, D2 je už plne prejazdná, vodič kamiónu neprežil!

NETKY.SK • 15 December 2014, 16:14 • 2 min
Vodiči pozor: D1 od Dubnice v smere na Žilinu uzavreli, D2 je už plne prejazdná, vodič kamiónu neprežil!

BRATISLAVA - Diaľnicu D1 v úseku od Dubnice nad Váhom v smere na Žilinu uzavreli.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je dopravná nehoda na tomto úseku diaľnice. Informovalo o tom Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. Vodičov žiadajú o zvýšenú opatrnosť.

 

Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, na diaľnici sa zrazilo nákladné vozidlo s prívesom s jedným z cestárskych vozidiel, ktoré boli v odstavnom pruhu a na diaľnici robili údržbu. Náklad z prívesu sa rozsypal na diaľnici. Polícia zatiaľ eviduje jedného zraneného cestára, ktorý sa sťažuje na bolesti chrbta. Prevezú ho do nemocnice. 

 

Odklon dopravy z D1 je možný cez privádzač Nemšová - Dubnica nad Váhom na cestu 1/61 cez Dubnicu nad Váhom a späť na diaľnicu D1 cez privádzač v Ilave. 

 

Úmrtie na diaľnici D2

 

img

 

Diaľnica D2 v smere od Kútov po hraničný priechod Brodské je uzatvorená kvôli dopravnej nehode na českej strane. Kamionista tam narazil do odstaveného nákladného vozdila. Obe vozidlá potom začali horieť. Vodič idúceho kamiónu zomrel. „Príslušníci ihneď po príchode začali s likvidáciou požiaru nákladných automobilov. Vodič jedného z havarovaných vozidiel bol mimo vozidla a hasiči mu poskytli predlekársku zdravotnú starostlivosť a následne ho odovzdali do starostlivosti zdravotníkom záchrannej zdravotnej služby,“ konštatoval Bílik s tým, že počas likvidačných prác dorazili na miesto udalosti jednotky HaZZ Českej republiky, ktoré sa zapojili do likvidácie požiaru a vykonávali vyhľadávanie nezvestného vodiča druhého vozidla. „Jeho telo hasiči našli pod ťahačom a vodič nejavil známky života. Príčina smrti a vzniku požiaru je v štádiu zisťovania,“ uzavrel Bílik.

 

img

 

Diaľnica D2 je už plne prejazdná

 

Diaľnica D2 v smere do Českej republiky je v súčasnosti už plne prejazdná. Informoval o tom Krajský dopravný inšpektorát v Bratislave po tom, ako sa dnes ráno asi pol kilometra za slovenskou hranicou stala dopravná nehoda. Dopravu pôvodne presmerovali cez zjazd z diaľnice D2 na Kúty, odkiaľ pokračovala k hraničnému priechodu Brodské.

 

Premávka je podľa polície v okolí Kútov zhustená. "Vodičov žiadame o trpezlivosť," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. K nehode prišlo približne pol kilometra za hranicou Slovenskej republiky.

 

Na úsekoch ciest II/539 Mengusovce - Vyšné Hágy, II/578 Skalka - Kremnica, II/538 Tatranská Štrba - Štrbské Pleso, II/537 Podbanské - Tatranská Polianka a na ceste II/526 v okolí Kokavy nad Rimavicou sa miestami na vozovke nachádza zľadovatený sneh do 1 cm. "Z dôvodu nízkych teplôt sa na mokrých alebo vlhkých vozovkách môže vytvárať poľadovica," upozorňujú cestári.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies