Vo Vrátnej doline sa skončili práce na odstraňovaní škôd

NETKY.SK • 22 August 2014, 15:56 • 2 min
Vo Vrátnej doline sa skončili práce na odstraňovaní škôd

TERCHOVÁ – Vo Vrátnej doline sa štyri týždne po ničivej búrke skončili práce na odstraňovaní škôd a momentálne sa intenzívne robia zabezpečovacie práce. TASR o tom informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Hana Sahulčíková.

slovakia

left justify in out

ŽSK podľa jeho predsedu Juraja Blanára prioritne vykonáva opravy, ktoré sa týkajú jeho majetku. "Teda obnovu cesty III. triedy z Terchovej do Vrátnej doliny. V časti Tiesňavy, kde sa nám prepadla cesta a došlo k podmytiu oporného múru, realizujeme injektáž a začíname prípravu pre hlbinné zakladenie oporných múrov. Tak, aby sme mohli následne doplniť cestné teleso a sprejazdniť v tomto úseku oba jazdné pruhy," vysvetlil Blanár.

 

Doplnil, že cesta zo Starého Dvora po nástupnú stanicu kabínkovej lanovky na Chleb je pre osobné autá i naďalej uzavretá. "V tejto časti sa podarilo záchranárom zlikvidovať najväčšie nánosy a cesta je tak aspoň v provizórnom režime prístupná pre všetky zložky, ktoré na Chate Vrátna realizujú práce. V súčasnosti sa končí obnova vodovodu a elektrárne sa pripravujú na opravu elektrického vedenia, ktoré už nebude vedené po stožiaroch, ale po novom bude uložené v zemi," uviedol predseda ŽSK.

 

Podotkol, že Vrátňanka je v pôvodnom koryte a vyčistené je parkovisko i nástupná stanica kabínkovej lanovky. "Naším cieľom je dostať prírodu, ktorá je tým najkrajším a najvzácnejším v Malej Fatre, do pôvodnej podoby. S Národným parkom Malá Fatra sme dohodli spôsob monitorovania a realizácie následných úprav v celej Vrátnej doline tak, aby neboli nijakým spôsobom narušené podmienky životného prostredia," dodal Blanár s tým, že práce pokračujú v rýchlom tempe a ŽSK vyvíja čo najväčšie úsilie, aby boli do konca októbra ukončené a vozovka do zimnej prevádzky obnovená.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies