Vo Volkswagene Slovakia praxuje počas leta pol tisícky žiakov a študentov

NETKY.SK • 24 August 2015, 13:08 • 2 min
Vo Volkswagene Slovakia praxuje počas leta pol tisícky žiakov a študentov

BRATISALVA - Viac ako 500 žiakov a študentov počas leta získava praktické skúsenosti v bratislavskom, martinskom a stupavskom závode Volkswagen Slovakia (VW SK).

slovakia

left justify in out

Uplatnenie našli naprieč všetkými výrobnými aj nevýrobnými úsekmi firmy. Informoval o tom dnes hovorca spoločnosti Vladimír Machalík.

 

"Stále dôležitejším kritériom pri uplatnení sa absolventov sú praktické skúsenosti v odbore získané počas štúdia. Volkswagen Slovakia preto každoročne umožňuje stovkám študentov získavať skúsenosti priamo v našich závodoch," vysvetlila Katarína Petruľáková z oddelenia personálneho rozvoja VW SK. V bratislavskom závode počas tohto leta získava praktické skúsenosti viac ako 400 žiakov a študentov a ďalšia stovka v závodoch v Martine a Stupave.

 

Prostredníctvom viacerých programov spoločnosť dlhodobo podporuje tiež prepájanie teórie a praxe na školách a univerzitách. Program "IngA – Inžinier v automobilovom priemysle" realizovaný v spolupráci so Slovenskou technickou univerzitou v Bratislave, Technickou univerzitou v Košiciach, Žilinskou univerzitou a Ekonomickou univerzitou v Bratislave prebieha počas školského roka a ponúka študentom odborné prednášky, návštevy závodov, prax aj štipendiá. "Prax v odbore pomáha žiakom a študentom nielen v získavaní skúseností z praxe, kontaktov, ale aj v spoznávaní najmodernejších technológií a svojho odboru v praxi. Toto im nedokáže poskytnúť žiadna škola," dodala Petruľáková.

 

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 4 milióny vozidiel. Patrí k najväčším zamestnávateľom, exportérom aj investorom v krajine. Zamestnáva viac ako 9900 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre prevodovky, v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska a v Stupave produkuje zariadenia používané pri výrobe vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies