Vo Viedni odsúdili mladíkov stúpencov Islamského štátu

NETKY.SK • 18 Október 2016, 17:37 • 2 min
Vo Viedni odsúdili mladíkov stúpencov Islamského štátu

VIEDEŇ - Sedemnásťročného sympatizanta Islamského štátu (IS) odsúdili dnes vo Viedni za spoluúčasť v teroristickom zoskupení na dva roky odňatia slobody, z toho osem mesiacov nepodmienečne. Súd navyše nariadil mladíkovi účasť na deradikalizačnom programe a na antinásilníckom tréningu.

slovakia

left justify in out

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.


Rodák z Čečenska sa v zmysle žaloby chcel spoločne s troma mladistvými spolupáchateľmi pripojiť k džihádistom z IS. Plánoval už konkrétne, ako vycestovať do Sýrie, o čom sa však dozvedel rakúsky Spolkový úrad pre ochranu ústavy a boj proti terorizmu. Na jar preto mladíka i so známymi zadržali ešte pred realizáciou spomínaných plánov v praxi, vyplýva z informácií tlačovej agentúry APA.


Kým ostávajúci traja spoluobžalovaní sa v úvode procesu minulý týždeň k spomínaným aktivitám priznali, 17-ročný mladík sa označil za nevinného. Preto sa v jeho prípade viedlo oddelené dôkazné konanie, ktoré prebiehalo za zavretými dverami.


Zvyšní traja obžalovaní vo veku 15-17 rokov vyviazli so sčasti podmienečnými trestami v dĺžke 18-30 rokov. Tieto tresty už nadobudli právoplatnosť.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies