FOTO: Melania Trumpová absolvovala na Floride zaujímavé stretnutie

NETKY.SK • 29 Marec 2019, 09:24 • 2 min
FOTO: Melania Trumpová absolvovala na Floride zaujímavé stretnutie

TALLAHASSEE - Ohľadom venezuelskej krízy sa rozhodli prehovoriť aj ženy lídrov a vniesť do problematiky vlastný pohľad.

slovakia

left justify in out

Prvá dáma Spojených štátov Melania Trumpová je znepokojená situáciou vo Venezuele, ktorá čelí veľkej kríze, preto sa rozhodla požiadať o súkromné stretnutie s manželkou venezuelského opozičného lídra Juana Guaidóa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It was wonderful to host Evangelical leaders at the @WhiteHouse tonight.

Príspevok, ktorý zdieľa First Lady Melania Trump (@flotus),

Dámy sa stretli včera v Trumpovom floridskom sídle Palm Beach. Obe sa zhodli na tom, že práve sloboda je najväčším darom, ktorý deťom môžeme dať. Prvá dáma Bieleho domu v rozhovore s 26-ročnou Fabianou Rosalesovou vyjadrila znepokojenie nad nelichotivým osudom venezuelských detí, ktoré namiesto prežívania pokojného detstva čelia ťaživým následkom hospodárskej i politickej krízy. Kvôli tomu nemajú oni, ani ich rodiny prístup k základným tovarom, službám či dokonca elektrine. Melania však pripomenula, že spoločne s manželom bude jednoznačne na strane novej vlády v juhoamerickej krajine.

 

Spojené štáty boli prvou krajinou, ktorá uznala Guaidóa za dočasného prezidenta a trvali na tom, že vlaňajšie znovuzvolenie prezidenta Nicolása Madura bolo nelegitímne. Washington zároveň zosilnil sankcie a ďalšie diplomatické opatrenia, aby ho donútil vzdať sa moci.

 

Maduro sa ale naďalej vzpiera a svoju vládu obhajuje. Tvrdí, že celá kríza je len vymyslená a akékoľvek výzvy iných krajín na jeho zosadenie z čela krajiny odmieta.  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona