Vo veku 85 rokov zomrel tvorca vozidiel Ferrari Sergio Pininfarina

NETKY.SK • 3 Júl 2012, 11:41 • 2 min
Vo veku 85 rokov zomrel tvorca vozidiel Ferrari Sergio Pininfarina

Vo veku 85 rokov zomrel tvorca vozidiel Ferrari Sergio Pininfarina - Doprava Vo veku 85 rokov zomrel Sergio Pininfarina, ktorý stál desaťročia na čele rodinnej firmy známej návrhom slávnych automobilov rôznych značiek, najmä Ferrari. Okrem toho sa stal v

slovakia

left justify in out

img

Vo veku 85 rokov zomrel Sergio Pininfarina, ktorý stál desaťročia na čele rodinnej firmy známej návrhom slávnych automobilov rôznych značiek, najmä Ferrari. Okrem toho sa stal v Taliansku doživotným senátorom.
      Spoločnosť Pininfarina informovala, že Sergio Pininfarina zomrel v noci nadnes vo svojom dome v Turíne. Príčinu smrti neuviedli.
      Firma, založená v roku 1930, navrhla viaceré vozidlá značiek Fiat, Alfa Romeo, Cadillac a Volvo. Najznámejšia sa stala dizajnom vozidiel značky Ferrari, pre ktorú navrhla takmer všetky typy vozidiel od 50. rokov minulého storočia.
      V roku 2010 sa spoločnosť rozhodla ukončiť výrobnú činnosť karosérií a sústredila sa už len na ich návrhy.
      Pininfarina sa stal generálnym riaditeľom spoločnosti v roku 1966 po smrti svojho otca. V roku 2005, keď sa stal doživotným senátorom, sa vzdal svojej funkcie a stal sa čestným riaditeľom spoločnosti.
      Zanechal po sebe manželku a dve deti, pripomenula agentúra AP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies