Vo veku 74 rokov zomrel elitný svetový šprintér medzi veteránmi Vladimír Výbošťok

NETKY.SK • 23 Apríl 2021, 14:04 • 2 min
Vo veku 74 rokov zomrel elitný svetový šprintér medzi veteránmi Vladimír Výbošťok

BRATISLAVA - Smutná správa v piatok zasiahla slovenskú aj svetovú atletiku, vo veku 74 rokov totiž odišiel na večnosť elitný šprintér medzi veteránmi Vladimír Výbošťok. Informáciu priniesol web duklasport.sk.

slovakia

left justify in out

Vladimír Výbošťok nečakane zomrel v piatok  v Bardejovských Kúpeľoch. Člen Dukly Banská Bystrica sa venoval športu aj po sedemdesiatke a na jeho konte je viacero titulov majstra Slovenska či 53 medailí z ME a MS vo svojej kategórii.

Ako pripomína Slovenský atletický zväz (SAZ), zo svetových šampionátov má v zbierke 6 zlatých, 5 strieborných a 7 bronzových medailí, na ME je jeho bilancia 16 - 10 - 9. "Nik zo Slovákov vo veteránskej kategórii nebol úspešnejší ako Výbošťok," uvádza SAZ.

 

img


V roku 2007 na halových ME utvoril svoj prvý európsky rekord na 60 m v kategórii M60 časom 7,66 s. O päť rokov neskôr na veteránskych HMS pridal ďalší časom 7,81 sekundy v kategórii M65. Vzápätí na ME v Nemecku vyrovnal na stovke vtedajší svetový rekord Američana Robbinsa (12,37 s). "Aj vďaka týmto skvelým časom ho v roku 2012 vyhlásili za európsku veteránsku jednotku," dodáva SAZ na svojom facebooku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies