V českej obci Doksany bolo včera 38,9 stupňov Celzia!

NETKY.SK • 27 Jún 2019, 08:52 • 2 min
V českej obci Doksany bolo včera 38,9 stupňov Celzia!

PRAHA - V Českej republike včera padol rekord. Namerali tu najvyššiu teplotu od 18. storočia, kedy merania začali.

slovakia

left justify in out

V českej obci Doksany v Ústeckom kraji namerali včera meteorológovia 38,9 stupňa Celzia. Ide o absolútny rekord od počiatkov meraní počas júna v Česku. Táto teplota bola odmeraná pred 16:00 a prekonala rekord, ktorý doposiaľ držalo Brno s meraním z roku 2000 a hodnotou 38,2 stupňa.

 

img

 

Doksany však neboli jediné, kde padali rekordy. Prekonali ich na viacerých miestach v rámci ČR. V Plzenskom kraji sa to týkalo všetkých staníc, v Olomouckom kraji desiatich z jedenástich dlhodobo merajúcich staníc.

 

V Olomouckom kraji zaznamenali najvyššiu teplotu v meste Javorník, a to 34,3 stupňa. Doterajší rekord z roku 2006 bol prekonaný o 0,8 stupňa. V ostatných častiach kraja to nebolo inak, horúčavy prekonávali rekordy z roku 1965.

 

img

 

V Karlovarskom kraji malo najvyššiu teplotu okresné mesto Cheb, kde namerali 35,7 stupňa Celzia.

 

Aj v Prahe sa prepisovali najvyššie namerané čísla. Klementinum, sídlo českej Národnej knižnice, kde sa nachádza aj meteorologická stanica a teploty sa tam zaznamenávajú súvisle od roku 1775, poobede hlásilo 36 stupňov. Doterajšia maximálna teplota bola 35,6 stupňa.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies