Vo veku 52 rokov zomrel boxer Stewart: Kedysi preháňal Tysona, či Foremana

NETKY.SK • 23 November 2016, 11:54 • 2 min
Vo veku 52 rokov zomrel boxer Stewart: Kedysi preháňal Tysona, či Foremana

NEW YORK - Bývalý úspešný profesionálny boxer Alex Stewart zomrel vo veku 52 rokov, našli mu krvnú zrazeniu v pľúcach. Stalo sa to ešte minulý týždeň v nemocnici Mount Vernon v americkom štáte New Yorku.

slovakia

left justify in out

Stewart boxoval v zlatej ére ťažkých váh, jeho súpermi boli Mike Tyson, Evander Holyfield či George Foreman. Ani jedného z nich nezdolal, ale mal povesť šikovného a húževnatého bojovníka.

 

Stewart v zápasoch o titul dvakrát podľahol Holyfieldovi a v decembri 1990 ho už v prvom kole knokautoval sám veľký Tyson. Vrcholom Stewartovej kariéry bol súboj s Foremanom v apríli 1992 v Las Vegas. Foreman poslal svojho súpera v druhom kole dvakrát na zem a v treťom mal tiež zjavnú prevahu. Potom 43-ročný šampión pokynul rozhodcovi, aby zastavil súboj, ale ten nechal pokračovať. Stewart zrazu ožil, začal presne udierať a vodiť si súpera po celom ringu. Foreman skončil súboj s opuchnutými očami aj čeľusťou, ale ako tesný víťaz rozhodnutím dvoch arbitrov 94:93. Netešil sa, ale radšej si skrýval tvár pod veľkými slnečnými okuliarmi. "Môžem jesť, nemám nič zlomené," povedal vtedy Foreman namiesto radosti z víťazstva.

 

Boxer s prezývkou "Ničiteľ" ukončil kariéru v roku 1989 s bilanciou 43 víťazstiev - 10 prehier, z toho 40 víťazstiev bolo pred časovým limitom, keď súperom uštedril K.O. Jeho posledný duel v profesionálnom ringu sa skončil prehrou knokautom s Jorgem Luisom Gonzálezom. Stewart sa narodil v Londýne, ale neskôr žil na Jamajke a túto krajinu reprezentoval v ťažkej hmotnostnej kategórii na OH 1984 v Los Angeles ešte predtým, než sa stal v ringu profesionálom. V roku 1983 získal bronz na Panamerických hrách vo venezuelskom Caracase. Posledná rozlúčka s ním bude 29. novembra v Pelhame v americkom štáte New York. Zanechal manželku Angellu a dcéru Ajay-Tenille.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies