Vo Švajčiarsku vzbudila emócie fotografia školskej triedy, na ktorej je iba jeden Švajčiar

NETKY.SK • 14 Február 2018, 06:00 • 2 min
Vo Švajčiarsku vzbudila emócie fotografia školskej triedy, na ktorej je iba jeden Švajčiar

Vo Švajčiarsku sa v uplynulých dňoch v médiách a na sociálnych sieťach pretriasala fotografia jednej školskej triedy, na ktorej bol z 18 študentov iba jediný s reálne švajčiarskym menom a vzhľadom. Na originálnej fotografii sú všetci rozpoznateľní a majú pri sebe aj uvedené mená.

slovakia

left justify in out

Ľudia fotografiu zdieľali, šírili a samozrejme, komentovali. Keďže však väčšinou nešlo o milé komentáre - niektorí dokonca vyjadrili znepokojenie nad bezpečím detí - pobúrenie nad zverejnením fotografie na sociálnej sieti vyjadril zástupca mesta Zürich.

 

"Obrázky sú internou záležitosťou školy, na verejnosti sa nemali objaviť. Deti majú právo na súkromie, na zákonnú ochranu súkromia," rozhorčil sa vedúci odellenia výchovy a športu Marc Campoz pre server 20min.ch.

 

Jedným z ľudí, ktorý fotografiu zdieľal, bol aj politik zo švajčiarskej nacionalistickej strany PNOS, Raphael Rotzer. Zástupcovia školy sa naňho obrátili, aby fotografiu odstránil, lebo bude čeliť právnemu postihu, píše server Stredoevropan.cz.

 

Rotzer fotografiu zmazal. "Nebolo mojím úmyslom diskriminovať deti na fotke, ale ukázať, ako školy v našej krajine vyzerajú," napísal na Facebook.

 

Podobne sa vyjadril aj hovorca strany, ktorý povedal, že fotografia mala poukázať na to, ako sa mení Švajčiarsko.

 

Zaujímavé je, že si to ľudia všimli až teraz. V prvom zápase na Majstrovstvách Európy vo futbale v roku 2016 proti Albánsku vyzerala totiž základná zostava švajčiarskeho národného tímu takto: Sommer - Lichsteiner, Schär, Djourou, Rodriguez - Behrami, Xhaka - Shaquiri, Džemaili, Mehmedi - Seferovič.

 

S výnimkou prvých troch to teda určite nie sú typické švajčiarske mená...

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies