Vo Frankfurte vyzdvihli z rieky Mohan bombu z druhej svetovej vojny

NETKY.SK • 9 Január 2017, 09:08 • 2 min
Vo Frankfurte vyzdvihli z rieky Mohan bombu z druhej svetovej vojny

FRANKFURT - Bombu z druhej svetovej vojny včera bezpečne odstránili z rieky Mohan v nemeckom Frankfurte nad Mohanom, kde kvôli tomu evakuovali takmer tisíc ľudí- Napokon sa ukázalo, že 50-kilogramová letecká bomba nepotrebuje zneškodniť, pretože nemala detonátor, uviedla polícia.

slovakia

left justify in out

Okrem evakuácie ľudí zastavili dnes kvôli vyzdvihnutiu bomby aj dopravu na cestách pri Mohane, lodnú dopravu na rieke a zatvorené zostali aj obe neďaleké múzeá.

 

Nálož sa našla v utorok v koryte rieky Mohan, a to počas cvičenia policajných a záchranárskych potápačov, ktoré sa konalo v blízkosti múzea Städel a mosta Holbeinsteg vyhradeného pre peších.

 

Polícia následne tento most, priľahlú časť nábrežia, ako aj cyklotrasu, uzavrela.

 

Meter dlhá bomba bola vyrobená v USA a pravdepodobne naplnená zmesou trinitrotoluénu, povedal agentúre DPA pyrotechnik Rene Bennert z oddelenia likvidácie bômb v Darmstadte.

 

"Bombu sme preskúmali a po zistení, že nemá detonátor, sme mohli vyhlásiť koniec poplachu," povedal.

 

Bomba bude uložená s ďalšími podobnými nálezmi v Hesensku, kde sa nachádza Frankfurt, kým ju nepresunú na kontrolovanú likvidáciu do Saska, dodal Bennert. Spoločne s kolegom ich ročne volajú na likvidáciu bômb 30 až 40-krát.

 

Nájdenie bômb z druhej svetovej vojny nie je v Nemecku ničím zriedkavým. Jedným z posledných nálezov bola 1,8 tony vážiaca letecká bomba, ktorý zlikvidovali na Štedrý deň v juhonemeckom Augsburgu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies