Vo Francúzsku tento rok zatkli už 293 osôb pre napojenie na teroristické skupiny

NETKY.SK • 10 September 2016, 16:58 • 2 min
Vo Francúzsku tento rok zatkli už 293 osôb pre napojenie na teroristické skupiny

PARÍŽ - Francúzske orgány zatkli od začiatku tohto roka 293 osôb, ktorým pripisujú členstvo v niektorej z teroristických organizácií.

slovakia

left justify in out

Znamená to, že bolo rozložených mnoho teroristických sietí a zabránilo sa mnohým útokom, vyhlásil dnes francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve podľa agentúry DPA.

 

Cazeneuve počas svojej účasti na bezpečnostnom kongrese v Paríži ubezpečil, že Francúzsko intenzívne pracuje na tom, aby ochránilo svojich občanov pred teroristami. Vyjadril sa tak dva dni po zatknutí trojice žien, ktoré podľa zistení vyšetrovateľov pripravovali útok na jednu z parížskych železničných staníc.

 

Najnovšiemu protiteroristickému zásahu predchádzal minulý víkend incident pri katedrále Notre-Dame v centre Paríža, kde polícia objavila odstavené auto s plynovými bombami a kanistrami s naftou.

 

Francúzske bezpečnostné zložky sú vo zvýšenom stave pohotovosti po tom, ako si útoky islamistov v priebehu ostatných 18 mesiacov vyžiadali už viac ako 200 obetí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies