Prichádza LETO. Teploty budú lámať historické rekordy. Kam sa až teploty dostanú?

NETKY.SK • 11 Október 2023, 13:30 • 2 min
Prichádza LETO. Teploty budú lámať historické rekordy. Kam sa až teploty dostanú?

Našu oblasť čaká v nadchádzajúcich hodinách mimoriadne príjemné počasie, ktoré nie je na súčasnú ročnú dobu bežné. Do našej oblasti mieri veľmi teplý vzduch, ktorý dostane teploty na príjemné, letné hodnoty.

slovakia

left justify in out

Slovensko v uplynulých hodinách zatienili smutné správy. Zemetrasenie, ktoré zasiahlo východné Slovensko bolo najsilnejšie za uplynulých 93 rokov. No život ide ďalej a spolu s tým aj dynamika atmosféry. V uplynulých hodinách sme sa príliš počasiu nevenovali, no teraz to zmeníme.


Pred nami sú totiž, aspoň čo sa týka počasia, vynikajúce správy. Teploty budú lámať rekordy a pred nami je letné počasie.

 

Tlaková výš prinesie teplé počasie.

 

V nadchádzajúcich dňoch bude počasie v Európe pod vplyvom rozsiahlej oblasti vysokého tlaku vzduchu, ktorá sa bude tiahnuť cez celé Stredomorie až nad Kaspické more.
Slnečné a stabilné počasie tak čaká minimálne celú južnú polovicu Európy, vrátane nášho územia. Okrem toho k nám po okraji tejto tlakovej výše začne prúdiť mimoriadne teplý vzduch, ktorý dostane teploty na nezvyčajné hodnoty.
Teploty, ktoré nás čakajú budú aj o 10 °C vyššie ako je na súčasnú ročnú dobu bežné a je vysoko pravdepodobné, že budú padať teplotné rekordy. Čakajú nás totiž letné teploty.

 

Pred nami sú letné dni

 

Už počas dnešného dňa nás čaká teplé i keď oblačné počasie. Oblačnosť sa začne zmenšovať až počas dňa od západu, čo ešte viac zvýši teploty. Maximálne teploty by sa dnes mali dostať na +17 až +24 °C, avšak na západe krajiny budú teploty atakovať až letnú hranicu +25 °C.
Od zajtra to však bude ešte príjemnejšie. Na celom našom území už bude jasno až polooblačno a teploty sa budú dostávať na príjemné hodnoty od +19 do +25 °C, no pozor! V najteplejších regiónoch nášho územia sa môžu teploty dostať až nad letnú hranicu +25 °C.

 

Príjemné, slnečné a letné počasie čaká naše územie až do soboty. Potom by mala prísť zmena v počasí a opäť sa výrazne ochladí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: imeteo.sk, Foto: pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies