Vlasti talianského Veneta chcú dosiahnuť likvidáciu západnych sankcií voči Rusku

NETKY.SK • 23 Október 2017, 19:28 • 2 min
Vlasti talianského Veneta chcú dosiahnuť likvidáciu západnych sankcií voči Rusku

MOSKVA - Ako podčiarkol primátor regiónu, antiruské sankcie prinášajú úder v prvom rade po regiónoch Talianska. Primátor talianskeho regiónu Venetto Luka Dzaya pri návšteve Ruska v Kryme informoval, že sa chystá dosiahnuť od jeho vlády likvidáciu sankcií voči Ruskej Federácii, pretože takáto politika zle vplýva na obidve strany.

slovakia

left justify in out

"Nič nebráni regionálnemu vedeniu dosiahnuť autonómne takej úrovni, aby sme sami mohli viesť ekonomickú a medzinárodnú politiku. Antiruské sankcie nanášajú veký úder po našom regióne, a preto budeme pokračovať v boji so sankciami," povedal taliansky primátor .

 

Veneto - prvý región v Taliansku, ktorý ešte v roku 2016 vypustil rezolúciu s výzvou stopnúť sankcie voči Rusku a uznať Krym ruským teritóriom .

 

Ako informuje Life, vo dvoch regiónoch Severného Talianska - Veneto a Lombardi, sa konalo referendum o rozšírení autonómie regiónov v rôznych smeroch: sociálnych, ekonomických a študijných. Za rozšírenie autonómie Veneto sa vyjadrilo 98% občanov, v Lombardi 95%.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies