Vladimir Putin požiadal Porošenka o prepustenie zatknutých ruských novinárov na Ukrajine

NETKY.SK • 10 Jún 2018, 17:25 • 2 min
Vladimir Putin požiadal Porošenka o prepustenie zatknutých ruských novinárov na Ukrajine

MOSKVA - Telefonický kontakt medzi Porošenkom a Putinom bol iniciovaný ukrajinskou stranou. V blízkej budúcnosti, komisári pre ľudské práva oboch krajín budú môcť navštívit uväznených občanov, uviedla Kremľa. Informuje

slovakia

left justify in out

Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin v telefonickom rozhovore s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom, požiadal o okamžité prepustenie väznených ruských novinárov na Ukrajine.

   

"Osobitnú pozornosť lídri dvoch krajín venovali humanitárnym otázkam, vrátane výmeny zadržiavaných osôb. Vladimir Putin zdôraznil potrebu okamžitého prepustenia ruských novinárov, zatknutých na Ukrajine". Informuje tlačová služba Kremľa, podľa výsledkov telefonického rozhovoru lídrov dvoch krajín.
   

"Bola dosiahnutá dohoda o návšteve komisárov pre ľudské práva ruských občanov, zadržiavaných na Ukrajine, a taktiež návštevu ukrajinských občanov, zadržiavaných v Rusku," dodali na tlačovom oddelení. Prezidenti Ukrajiny a Ruskej federácie tiež diskutovali o situácii na Donbase a vykonávaní dohôd z Minska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies