,,Hej kamoš, prečo nepiješ?" Birell rúca stereotypy v pití nealka

NETKY.SK • 4 Júl 2023, 14:00 • 2 min
,,Hej kamoš, prečo nepiješ?" Birell rúca stereotypy v pití nealka

BRATISLAVA - Piť či nepiť. To je otázka. Táto voľba by však nemala byť hamletovsky zložitá. Každý dospelý človek má právo slobodne sa rozhodnúť, či sa chce s priateľmi pobaviť pri poháriku niečoho ostrejšieho, alebo si dať nealko. Birell v novej kampani hovorí „dosť“ spoločenskému tlaku a ukazuje, že zábavu si možno užívať bez ohľadu na to, čo pijeme.

slovakia

left justify in out

„Pivo, víno alebo niečo ostrejšie?“ Aj tak sa kamoši oslovujú hneď vo dverách. Človek potom takmer nemá na výber. A keď už dá prednosť vode, limonáde alebo napríklad Birellu, nasleduje záplava otázok, či nepríjemných komentárov: „Teda s tebou bude nuda! Čo ti je? Si chorý? Ty šoféruješ? Nerob fóry a vypi si!“

 

Birell nelenil a vyrazil do terénu skúmať, aké reakcie zažívajú ľudia, ktorí si v pohostinstve zvolia na pitie nealko. Prieskum ukázal, že so spoločenským tlakom týkajúcim sa pitia alkoholu sa aspoň raz stretla minimálne polovica respondentov, tretina opýtaných túto situáciu zažila dokonca niekoľkokrát. Aby sa ľudia tomuto tlaku ubránili, vymýšľajú si pred priateľmi spoločensky prijateľné klamstvá, alebo sa snažia pichľavé poznámky ignorovať. Niektorí sa tomu radšej vyhnú tým, že do spoločnosti vôbec nevyrazia. Podľa prieskumu tretina dospelých povedala nejakú nevinnú, ale kreatívnu lož svojim priateľom, keď sa rozhodla na párty či v pohostinstve nepiť.

 

Mýtus o tom, že bez alkoholu nebude taká zábava, sa pomaly ale iste darí prekonávať. Viac ako tretina tých, ktorí sa rozhodnú nepiť alkohol, však stále počúva poznámky o tom, že s nimi nebude sranda. „Ľudia si chcú pri stretnutí s priateľmi, či už na nejakej oslave alebo víkendovom grilovaní, hlavne odpočinúť, porozprávať sa a pobaviť sa. Jednoducho si užiť spoločný čas a neriešiť, kto pije alko a kto nealko. Ťuknúť si spolu môžeme rovnako dobre pivom i Birellom. A práve to chceme za našu značku ľuďom na Slovensku a v Česku povedať,“ hovorí Oliver Jáchymovský, Senior Brand Manager značky Birell CZ&SK.

Všetci sme na jednej lodi

 

Že bez alkoholu bude nuda? Ale kdeže! Birell sa nebojí výziev ani predsudkov a chce, aby sa všetci dospelí ľudia cítili skvele a užívali si spoločnosť priateľov nezávisle na tom, či pijú alkohol alebo nie. Koncept „Všetci na jednej lodi”, ktorý vyvinula agentúra VCCP, má jediný cieľ plavby – zahodiť predsudky a stereotypy spojené s pitím nealkoholických nápojov. „Postoj spoločnosti k alkoholu sa pozvoľna mení. Naším cieľom je urobiť z Birellu symbol tolerancie a podporovať v ľuďoch otvorenú myseľ. Ak sa niekto rozhodne dať si alko, je to OK, rovnako ako je OK dať si nealko. Je to len na nás a nemusíme pritom riešiť, čo na to ostatní,“ vysvetľuje Henri de la Barre, Planning Director agentúry VCCP, s ktorou Birell spolupracuje od roku 2020.

 

Vďaka tomuto konceptu chce Birell podporiť kultúru, kde sa dospelí ľudia budú môcť spoločne baviť – či už pijú alko alebo nealko. Napomáhajú tomu aj rozmanité produktové rady, z ktorých si vyberie každý, či už preferuje nealko pivo klasické, ochutené alebo so zníženým obsahom cukru.
 
Poďme sa rozhodovať hlavne podľa seba a nenechajme sa ovplyvňovať. Zdvihnime orosený polliter a priťuknime si všetci spoločne, bez ohľadu na to, čo v ňom je. Všetci sme totiž na jednej lodi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Birell / Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies