Vláda v Madride uvoľní 1,75 milióna eur pre regióny kvôli migrantom

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 18:40 • 2 min
Vláda v Madride uvoľní 1,75 milióna eur pre regióny kvôli migrantom

MADRID - Španielska vláda uvoľní 1,75 milióna eur pre autonómne oblasti na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti pre žiadateľov o azyl presunutých do krajiny v rámci prerozdeľovania utečencov v EÚ. Po dnešnom zasadaní úradujúceho kabinetu premiéra Mariana Rajoya o tom v Madride informovala vicepremiérka Soraya Sáenzová de Santamaria.

slovakia

left justify in out

Podľa jej slov zatiaľ na základe dohody štátov EÚ dorazilo do Španielska 305 občanov Sýrie, Eritrey, Iraku a Stredoafrickej republiky; ide o migrantov presunutých z Grécka, Talianska, Líbye a Turecka.

 

Všetkých rozdelili v menších skupinkách do viacerých záchytných stredísk na rôznych miestach Španielska, kde sa im aj za účasti mimovládnych organizácií dostáva okrem iného zdravotníckej, psychologickej či právnej pomoci, informovala agentúra MTI.

 

Madrid ráta v priebehu leta s príchodom ďalších 281 žiadateľov o azyl, ktorí mali doraziť pôvodne už do konca júna.

 

Španielsko sa zaviazalo do roku 2017 prijať viac ako 17.000 žiadateľov o azyl.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies