Vláda: Správu zásob ropy je potrebné zmeniť, aby nezvyšovala dlh SR

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 07:22 • 2 min
Vláda: Správu zásob ropy je potrebné zmeniť, aby nezvyšovala dlh SR

BRATISLAVA - Systém správy núdzových zásob ropy na Slovensku je potrebné v zmysle Programu stability SR na roky 2014 až 2017 zmeniť tak, aby nezvyšoval dlh verejných financií. Uviedla to Správa štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR v návrhu materiálu, ktorým sa má dnes zaoberať vláda.

slovakia

left justify in out

Pri zmene systému núdzových zásob ropy vznikla v roku 2013 Agentúra pre núdzové zásoby ropy a ropných výrobkov. Následne sa medzi agentúrou a Slovenskou republikou zrealizoval predaj núdzových zásob ropy za 465 miliónov eur. "Podľa rozhodnutia Eurostatu síce nebola agentúra zaradená do sektora verejnej správy, avšak väčšia časť jej dlhu, 465 miliónov eur, bola vzhľadom na pretrvávajúcu kontrolu štátu nad núdzovými zásobami zarátaná do verejného dlhu," zdôvodnila potrebu reštrukturalizácie SŠHR.
      

Zámerom centralizácie a rozvoja dátových centier v štátnej správe je najmä rozvoj tzv. cloudových služieb, ktoré by malo prebiehať v dvoch etapách. V rámci 1. etapy sa zriadia dve dátové centrá, ktoré budú poskytovať orgánom štátnej správy služby zabezpečujúce umiestnenie hardvéru a prislúchajúcej infraštruktúry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies