Vláda prerokuje presun financií na prípravu dvoch diaľničných stavieb

NETKY.SK • 17 December 2014, 07:02 • 2 min
Vláda prerokuje presun financií na prípravu dvoch diaľničných stavieb

BRATISLAVA - Rezort dopravy chce presunúť v rámci rozpočtu svojej kapitoly vyše 21,5 milióna eur na prípravu dvoch diaľničných projektov. Ide o nečerpané financie z rokov 2012 a 2013.

slovakia

left justify in out

Konkrétne sa použijú na financovanie prípravy diaľnice D3 Čadca Bukov - Svrčinovec a tiež úseku D1 Budimír - Bidovce. Vyplýva to z návrhu na zmenu účelu použitia kapitálových výdavkov z rokov 2012 a 2013 v kapitole ministerstva dopravy, o ktorom by dnes mala rokovať vláda SR.
      

Minister práce Ján Richter (Smer-SD) predkladá na rokovanie kabinetu Národnú stratégiu zamestnanosti. Vyplýva z nej, že v najbližších rokoch má Slovákov zamestnávať najmä priemyselná výroba. Rezort práce taktiež počíta s tým, že miera zamestnanosti na Slovensku vo vekovej kategórii ľudí od 20 do 64 rokov má do roku 2020 dosiahnuť úroveň 72 %. Slovensko v roku 2013 zaostávalo za týmto cieľom o 7 percentuálnych bodov (p.b.), toto zaostávanie však pravdepodobne podľa ministerstva zmiernia výsledky za rok 2014. V 1. polroku tohto roka miera zamestnanosti dosiahla 65,4 %.
      
Na programe 139. schôdze je aj návrh nariadenia vlády, ktorým sa má stanoviť cenový limit pri obstarávaní vozidiel. Po novom majú štátne rozpočtové a príspevkové organizácie obstarávať autá najviac do výšky 48.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).
      

Slovenský pozemkový fond (SPF) dosiahol za rok 2013 zisk vo výške 10,61 milióna eur. Vyplýva to z jeho účtovnej závierky a z návrhu na rozdelenie hospodárskeho výsledku za rok 2013, ktoré by dnes mala prerokovať vláda. Z hospodárskeho výsledku za minulý rok by podľa návrhu mali byť 2 milióny eur účelovo vyčlenené pre kapitolu rezortu pôdohospodárstva na financovanie projektov pozemkových úprav a 8,61 milióna eur by sa malo previesť do rezervného fondu SPF na tvorbu rezervy na krytie prípadných prehratých súdnych sporov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies