Vláda poskytne gelnickému regiónu milión eur

NETKY.SK • 6 Apríl 2018, 06:00 • 2 min
Vláda poskytne gelnickému regiónu milión eur

PRAKOVCE - Vláda pod vedením Petra Pellegriniho (Smer-SD) uvoľní pre gelnický región milión eur zo svojej rezervy. Rozhodla tak počas štvrtkového výjazdového rokovania v obci Prakovce, kde schválila Akčný plán rozvoja okresu Gelnica.

slovakia

left justify in out

"Na rekonštrukciu miestnych komunikácií pre mesto Gelnica je to suma 75-tisíc eur, na rekonštrukciu miestnych komunikácií v ďalších obciach tohto okresu je to ďalších 110-tisíc eur. Je potrebné rekonštruovať most v obci Stará Voda a v Margecanoch. Dokopy na obidve tieto úpravy alebo výstavby pôjde 155-tisíc eur. Pomôžeme zrekonštruovať zimný štadión v Gelnici za 45-tisíc eur, zdravotné stredisko tu v obci Prakovce za 75-tisíc eur, prispejeme na výstavbu telocvične v obci Veľký Folkmar až v objeme 80-tisíc eur a vláda vyčlenila aj prostriedky pre jednotlivé cirkvi v okrese na rekonštrukciu kostolov a iné projekty vo výške 72-tisíc eur," uviedol po rokovaní vlády Pellegrini.

 

Rezerva vlády vo výške jedného milióna eur je podľa jeho slov daná nad rámec akčného plánu. "Nie je to naplnenie úloh akčného plánu a zvýšenie zamestnanosti. Ten milión eur navyše je príspevok vlády do samosprávnych rozpočtov na to, aby si mohli urobiť svoje investičné aktivity, ktoré v obciach plánovať chceli," zdôraznil premiér.

 

Starosta Prakoviec Pavol Lukáš povedal, že v zdravotnom stredisku chcú zrekonštruovať toalety a vymeniť okná. "Je to budova, kde chodia malé deti i starší ľudia a pre nich je potrebné vytvoriť vhodné prostredie v čase, keď sú zdravotne na tom horšie," vysvetlil.

 

Verí, že schválený akčný plán prispeje k zvýšeniu kvality života ľudí v regióne a vytvoreniu nových pracovných miest. "Určite sa to podarí, ak sa sem umiestnia noví investori alebo prípadne aj tým, ak budú podporení naši súčasní podnikatelia. Chcem veriť tomu, že sa aj noví investori do regiónu dostavia. Nielen do našej obce, pretože náš priemyselný park je už takmer pomaly zaplnený, aj keď výroba v niektorých firmách ešte nezačala naplno," doplnil Lukáš s tým, že v priemyselnom parku v Prakovciach v súčasnosti pôsobí približne desať firiem, ktoré zamestnávajú 400 až 500 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies