Vláda odvolala Erika Tomáša z postu štátneho tajomníka ministerstva školstva

NETKY.SK • 17 August 2016, 12:46 • 2 min
Vláda odvolala Erika Tomáša z postu štátneho tajomníka ministerstva školstva

BRATISLAVA - Erik Tomáš už nebude štátnym tajomníkom ministerstva školstva. Dnes ho z tohto postu odvolala vláda SR. Tomáš v pondelok 15. augusta prostredníctvom sociálnej siete Facebook avizoval, že vo funkcii končí a vracia sa k predsedovi vlády Robertovi Ficovi (Smer-SD), ktorému bude robiť poradcu pre médiá.

slovakia

left justify in out

Minister školstva Peter Plavčan (nominant SNS) odmietol, že by Tomáš nemal na poste štátneho tajomníka dosť práce, a preto ho opúšťa. "Ja si myslím, že mal dosť agendy, tie dve sekcie sú veľmi náročné. Myslím si, že hlavnou jeho ambíciou je ísť do náročnejšej funkcie v Národnej rade," povedal.

 

Plavčan nevie, kto Tomáša nahradí. Vysvetlil, že je to vec strany Smer-SD, ktorá post obsadzuje. Nesúhlasí s myšlienkou, že by sa mal počet štátnych tajomníkov redukovať. V súčasnosti pôsobia na jeho ministerstve dvaja.

 

"Určite nie sú zbytočné funkcie štátnych tajomníkov. Momentálne sme rozbehli jednu z najväčších reforiem v oblasti výchovy a vzdelávania a náš rezort je veľmi členitý. Je tam oblasť vedy, vzdelávania, športu, mládeže, celoživotného vzdelávania a myslím si, že z tohto dôvodu je tá práca náročná a sú títo štátni tajomníci potrební," vysvetlil.

 

"Vraciam sa k premiérovi, dohodli sme sa na spolupráci. Svoje rozhodnutie vzdať sa postu štátneho tajomníka som oznámil na porade vedenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR," uviedol na sociálnej sieti. Pri premiérovi bude pôsobiť ako poradca pre médiá. "Zároveň si ponechám aj poslanecký mandát. Táto dvojúloha je pre mňa nová a nesmierne náročná výzva. Pristupujem k nej s rešpektom," doplnil v pondelok Tomáš.

 

Tomáš začínal ako redaktor. Z televízie Markíza odišiel na ministerstvo vnútra, kde bol hovorcom ministra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). V minulom volebnom období bol šéfom Ficovej komunikácie. V marcových parlamentných voľbách ho zvolili za poslanca Národnej rady SR. V parlamente však dlho nepôsobil, stal sa štátnym tajomníkom na ministerstve školstva. Na jeho poslanecký mandát nastúpil náhradník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies