Vláda odobrila návrh na uzavretie dohody s Českou republikou o cestnom spojení

NETKY.SK • 20 Január 2016, 11:18 • 2 min
Vláda odobrila návrh na uzavretie dohody s Českou republikou o cestnom spojení

BRATISLAVA - Vybudovanie kvalitného cestného spojenia medzi Slovenskou a Českou republikou - to má umožniť dohoda medzi oboma krajinami, ktorej návrh dnes odobrila vláda. Dohoda sa týka prepojenia rýchlostnej cesty R5 v slovenskej obci Svrčinovec a cesty I/11 v obci Mosty u Jablunkova na území Českej republiky cez spoločnú štátnu hranicu.

slovakia

left justify in out

"Uzavretie dohody umožní pokračovať v projektovej príprave a následne vybudovať kvalitné cestné spojenie medzi oboma krajinami," priblížil hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa. Cestné spojenie má byť určené pre medzinárodnú cestnú dopravu.

 

Dohoda určuje konkrétne hraničné znaky, medzi ktorými sa cesty prepoja, pričom podrobné určenie trasy a parametrov ciest v mieste prepojenia na slovensko-českej štátnej hranici sa urobí na základe vzájomne skoordinovanej projektovej dokumentácie.

 

"Túto koordináciu bude zabezpečovať na slovenskej strane Národná diaľničná spoločnosť a na českej strane Ředitelství silnic a dálnic ČR," doplnil Kóňa.

 

Na slovenskej strane je rýchlocesta R5, ktorá vedie zo Svrčinovca po hranicu s Českou republikou dlhá 1,98 kilometra. Národná diaľničná spoločnosť predbežne odhaduje začiatok jej výstavby na rok 2016. Na ceste sa má nachádzať šesť mostov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies