Vláda na dnešnom rokovaní prijme programové vyhlásenie

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 07:17 • 2 min
Vláda na dnešnom rokovaní prijme programové vyhlásenie

BRATISLAVA - Nová vláda by na dnešnom rokovaní mala prijať svoje programové vyhlásenie. Premiéra Roberta Fica (Smer-SD) na prvom rokovaní 30. marca zaviazala k tomu, aby ho predložil do 13. apríla. Jeho konečné znenie má byť zverejnené počas dnešného dňa.

slovakia

left justify in out

Východiskom pre spracovanie vyhlásenia sú programové priority vlády na roky 2016 až 2020. Návrhy za svoje rezorty predkladali ministri po rokovaniach so sociálnymi partnermi.

 

Kabinet následne predstaví programové vyhlásenie Národnej rade SR a požiada ju o dôveru. Schôdza by sa mala začať 19. apríla. Na základe Ústavy SR je vláda povinná tak urobiť do 30 dní po svojom vymenovaní. Prezident SR Andrej Kiska vymenoval nový kabinet Roberta Fica, ktorý tvoria strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť, v stredu 23. marca.

 

Na programe dnešného rokovania je tiež niekoľko personálnych otázok. Vláda odvolá štátnych tajomníkov ministerstva zdravotníctva a financií, pričom vymenuje ich nástupcov.

 

Okrem toho sa verejnosť dozvie meno nového splnomocnenca pre národnostné menšiny. Stane sa ním László Bukovszky. Tento post nie je obsadený od konca júna 2013, kedy z tejto pozície odišiel vtedajší splnomocnenec László Nagy.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies