Vláda Libérie vyhlásila kvôli ebole zákaz nočného vychádzania

NETKY.SK • 20 August 2014, 09:42 • 2 min
Vláda Libérie vyhlásila kvôli ebole zákaz nočného vychádzania

MONROVIA - Libérijská vláda vyhlásila v krajine v rámci opatrení zameraných na zabránenie šírenia eboly zákaz nočného vychádzania, ako aj karanténu vo veľkom slume v metropole Monrovia.

slovakia

left justify in out

Libérijská prezidentka Ellen Johnsonová-Sirleafová v utorok večer oznámila, že zákaz vychádzania bude platiť od 21.00 h do 6.00 h. V západoafrickej krajine už platí výnimočný stav a najnovšie opatrenia zahŕňajú zákaz pohybu do chudobnej štvrte West Point v Monrovii a z nej. V tomto slume neďaleko centra býva najmenej 50.000 ľudí, informovala agentúra AP.

 

Epidémia eboly si vyžiadala takmer 1300 obetí na životoch v štyroch západoafrických štátoch - Libérii, Sierre Leone, Guinei a Nigérii. V období od 14. do 16. augusta zaznamenali najviac nových úmrtí - 53 - práve v Libérii, nasledovali Sierra Leone so 17 a Guinea so 14 obeťami. V Libérii zomrelo na ebolu dosiaľ najmenej 466 ľudí a panika už v krajine viedla k nepokojom.

 

Minulý víkend obyvatelia rozhnevaní umiestnením centra pre nakazených ebolou vo štvrti West Point vtrhli do tohto zariadenia, z ktorého následne ušlo 37 pacientov, ktorí mali byť pod dohľadom. Podľa zdravotníckych úradov sa medzičasom všetci vrátili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies