Vláda chce stimulovať rozšírenie výroby sklárskej spoločnosti RONA

NETKY.SK • 12 December 2014, 14:22 • 2 min
Vláda chce stimulovať rozšírenie výroby sklárskej spoločnosti RONA

LEDNICKÉ ROVNE – Vláda hľadá spôsoby, ako pomôcť sklárskej spoločnosti Rona, a. s., Lednické Rovne, pri plánovanom rozšírení výroby. Podľa premiéra Roberta Fica, ktorý si dnes v Lednických Rovniach pozrel výrobné priestory spoločnosti, vláda SR sa pokúsi nájsť spôsob, ako firme pomôcť pri nákupe logistického centra a moderných technológií.

slovakia

left justify in out

„Naším zámerom je získať unikátnu technológiu tavenia skla – pec, ktorá dnes ešte ani neexistuje. My presne vieme, aké má mať požiadavky a k tomu technológie tvarovania a opracovania, ktoré poskytnú výrobku úplne nové vlastnosti. Tieto zariadenia sa nedajú kúpiť z katalógu, treba ich s dodávateľmi vyvinúť, vymyslieť, a potom aplikovať,“ priblížil výrobno-technický riaditeľ spoločnosti Peter Vrábel.

 

Ako dodal, cena projektu by sa mala pohybovať od 10 do 20 miliónov eur v závislosti od špecifikácie výrobku. „Investičné stimuly idú prísne podľa zákona o investičnej pomoci a jednou z podmienok je zvýšiť počet zamestnancov o 10 %. V našom prípade by to predstavovalo 130 ľudí. My nebudeme klamať. Chceme navýšiť počet zamestnancov o 40 až 50. Aj to bolo súčasťou dnešného rokovania s premiérom,“ doplnil Vrábel s tým, že projekt by chceli rozbehnúť v budúcom roku a ukončiť by ho mali do troch rokov.
 

Spoločnosť Rona má podľa premiéra viac ako 120-ročnú tradíciu výroby skla a fantastickým spôsobom reprezentuje Slovenskú republiku. „Firma zamestnáva viac ako 1300 zamestnancov a je jedným z najväčších zamestnávateľov v regióne. Nebudeme sa na požiadavky spoločnosti v žiadnom prípade pozerať formálne, ale budeme dostatočne pružní pri hľadaní odpovedí na ich potreby. Je to firma, ktorá má fantastické meno a pri pohľade na to, čo títo ľudia dokážu, cítim povinnosť byť maximálne konštruktívny,“ konštatoval predseda vlády s tým, že diskutovali o možnosti daňových úľav, čo je pre vládu najprijateľnejší spôsob stimulov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies