Víťazstvo v súťaži TORTA ROKA 2019 putuje do Humenného

NETKY.SK • 7 November 2019, 19:17 • 2 min
Víťazstvo v súťaži TORTA ROKA 2019 putuje do Humenného

NITRA - Jedinečná cukrárska súťaž TORTA ROKA 2019 pozná svojho víťaza. V stredu 6. novembra 2019 sa v priestoroch výstaviska Agrokomplex v Nitre rozhodlo o tom, že celkovým víťazom 6. ročníka súťaže určenej pre mladých cukrárov do 23 rokov sa stala dvojica študentiek SOŠ obchodu a služieb z Humenného Simona Kochmová a Anna Gajovská.

slovakia

left justify in out

Organizátor súťaže SPOLOK CUKRÁROV SLOVENSKA pripravil pre súťažiacich nadštandardné prostredie. Súťaž bola súčasťou sprievodného programu 1. ročníka gastronomického veľtrhu GASTRA & KULINÁRIA 2019.

 

img

 

Nad organizáciou súťaže prevzalo záštitu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Súťažiaci tak mali možnosť ukázať svoje umenie pred stovkami divákov, ktorí sa počas súťaže na ich prácu mohli pozrieť z bezprostrednej blízkosti. Téma súťaže, ktorá preverila nielen zručnosť, ale aj kreativitu a fantáziu súťažiacich bola Hrady a zámky Slovenska.

 

img

 

Súťaž TORTA ROKA je jedinečná aj v tom, že nestačí pripraviť výrobok a priniesť ho na súťaž na posúdenie. Počas súťaže TORTA ROKA musia súťažiaci priamo na mieste, bez akejkoľvek pomoci, v časovom limite vlastnými rukami, svojou šikovnosťou a v mnohých prípadoch aj niekoľkotýždňovou prípravou dokázať, že si so zadanou témou vedia poradiť. Výsledné diela hovoria za všetko. Torty z rúk súťažiacich zožali v Nitre obdiv a uznanie nielen odbornej verejnosti, ale aj publika. Do pozornosti Vám dávame aj krátke video z tohto podujatia.

 

 

Odborná porota mala veľmi ťažkú úlohu, verdikt však nakoniec vyriecť musela. A tak sme sa na záver viac ako 5 hodinovej akcie, ktorá sa stala nielen cukrárskou súťažou, ale môžeme smelo povedať že aj spoločenskou, dozvedeli mená najlepších cukrárov. Víťazstvo a krásny pohár venovaný predsedom Nitrianskeho samosprávneho kraja si s pomedzi 13 dvojíc odniesla SOŠ obchodu a služieb z Humenného, ktorú reprezentovali talentované budúce cukrárky Simona Kochmová a Anna Gajovská. Ich torta s názvom Humenský zámok bodovala na 1. mieste u všetkých členov poroty. 

 

img

 

Druhé miesto obsadili cukrárky Erika Ozvaldová a Patrícia Gajdošová z firmy FLORIL s.r.o. z Malinova s tortou Hrad Beckov – opradený povesťami.

 

img

 

Tretie miesto si odviezla SOŠ obchodu a služieb z Galanty. Študentky tejto školy, Martina Pipíšová a Dominika Poláková ozdobili tortu s názvom Rozprávkový hrad.  

 

img

 

Na záver chceme vyjadriť poďakovanie za pomoc pri organizácii súťaže:

 

Členom odbornej poroty:

- Ing. Zlatici Kramárovej – šéfredaktorke časopisu Hotelier

- Mgr. Veronike Hanákovej - šéfcukrárke v hoteli Grand Hotel River Park ***** v Bratislave

- Adamovi Soósovi - manažérovi cukrárskej výroby v obchodnej sieti YEME

- Márii Árendásovej – majiteľke cukrárskej výrobne Torty od Mariky v Leviciach

 

Spoluorganizátorom:

- Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

- agrokomplex – NÁRODNÉ VÝSTAVISKO, štátny podnik

- Nitriansky samosprávny kraj

- Monikinetorty s.r.o.

 

A všetkým partnerom, ktorí pomohli súťaži nielen venovanými cenami, ale aj propagáciou.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies