Víťazstvá Haláka aj Cháru, deviata prehra v rade Vancouveru

NETKY.SK • 8 November 2016, 08:14 • 2 min
Víťazstvá Haláka aj Cháru, deviata prehra v rade Vancouveru

NEW YORK - Aj 30 zákrokov Jaroslava Haláka pomohlo tímu New York Islanders k víťazstvu nad mužstvom Vancouveru 4:2 v pondelkovom súboji NHL.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo Islanders so slovenským gólmanom prerušili sériu troch domácich prehier, Canucks prehrali po deviaty raz v rade. Obom tímom patrí predposledná priečka vo svojich konferenciách. Útočník "ostrovanov" Andrew Ladd skóroval v trinástom zápase sezóny vôbec po prvý raz v drese nového klubu, v lete prišiel zo Chicaga a predtým strávil necelých 5 sezón vo Winnipegu.


"V predchádzajúcich zápasoch sme hrali dobre, ale nedosiahli sme výsledky. Dnes to bolo aj o šťastí s pukom, ale som rád, že ho hráči mali. Zaslúžili si to," povedal tréner New York Islanders Jack Capuano na webe NHL. "Strelili sme prvý gól a potom sa to snažili kontrolovať zozadu a nechali sme hrať súpera. Ťažko sa o tom teraz hovorí," povedal švédsky útočník Canucks Daniel Sedin, ktorý skóroval po štvrtý raz v sezóne.


Boston s kapitánom Zdenom Chárom zdolal Buffalo 4:0 aj vďaka skvelému fínskemu brankárovi Tuukkovi Raskovi. V tejto sezóne má bilanciu 7 víťazstiev - 1 prehra s 2 shutoutmi a priemernou úspešnosťou zákrokov 94,1%. A to ešte vynechal tri zápasy pre zranenie. "Snažím sa zostať maximálne koncentrovaný a nie ulietať po každom víťazstve. To je asi tá najlepšia odpoveď, ktorú vám môžem dať," uviedol Rask pre zámorské médiá na otázku, čomu vďačí za skvelú formu. Slovenský obranca Chára odkorčuľoval 21:38 min a okrem jednej strely si pripísal aj dva zblokované pokusy súpera. Jeden zo štyroch gólov víťazného tímu strelil český mladík David Pastrňák, ktorý sa ôsmym zásahom v sezóne dotiahol na trojicu lídrov celej súťaže: Arťoma Anisimova, Patrika Laineho a Sidneyho Crosbyho. Bruins dosiahli tri góly v presilovkách, vyhrali štvrtý z ostatných piatich zápasov a ich tréner Claude Julien zaokrúhlil počet víťazstiev s týmto mužstvom na 400.


"Na presilovkách sme poriadne zapracovali a ukázali sa, že nie nadarmo. Som rád, že sa v nich presadili naši najlepší hráči, ktorí spôsobili rozdiel vo výsledku," uviedol tréner Bruins Julien.

Pondelkové sumáre NHL:

New York Islanders - Vancouver 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Góly: 10. Chimera (Lee, Nelson), 28. Kuľomin (Tavares, Hickey), 50. Clutterbuck (Boychuk, Quine), 51. Ladd (Leddy, Pelech) - 5. D. Sedin, 37. Markus Granlund (Horvat, Hutton)
Jaroslav Halák (NY Islanders) odchytal 59:50 min, mal 30 zákrokov z 32 striel, úspešnosť 93,8%

Florida - Tampa Bay 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Góly: 4. Marchessault (Yandle, Barkov), 56. R. Smith, 60. MacKenzie (Yandle) - 42. Palát

Boston - Buffalo 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Góly: 26. Marchand (Pastrňák, Beleskey), 31. Krejčí (Krug, Spooner), 35. Riley Nash, 50. Pastrňák (Czarnik, Liles)
Zdeno Chára (Boston) odohral 21:38 min, 1 strela, 1 "hit", 2 zblokované strely

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies