Víťazom 13. etapy Vuelty sa stal Taliansky cyklista Conti

NETKY.SK • 2 September 2016, 17:57 • 2 min
Víťazom 13. etapy Vuelty sa stal Taliansky cyklista Conti

URDAX-DANTXARINEA - Taliansky cyklista Valerio Conti sa stal víťazom piatkovej 13. etapy na pretekoch Grand Tour Vuelta a Espaňa. Dvadsaťtriročný jazdec tímu Lampre-Merida sa presadil v úniku v záverečných kilometroch najdlhšej etapy 71. ročníka, ktorá štartovala v Bilbau a po 213,4 km končila v Urdax-Dantxarinea.

slovakia

left justify in out

Pre rodáka z Ríma ide o tretie profesionálne víťazstvo a určite najcennejšie. Predtým sa radoval v 6. etape vlani na Okolo Japonska a v sezóne 2014 na klasike Gran Premio Bruno Beghelli. Na druhom mieste v piatok skončil Švajčiar Danilo Wyss z družstva BMC Racing, tretieho klasifikovali v cieli Rusa Sergeja Lagutina z Kaťuše. Obaja mali manko 55 sekúnd.


Pelotón v piatok nemal záujem ťahať a už v polovici etapy bolo jasné, že víťaz vzíde z úniku. V ňom sa nachádzalo dvanásť jazdcov, 30 km pred cieľom mali náskok cez 20 minút. Potom sa na čele začalo útočiť a vpredu sa napokon ocitol osamotený Conti. Tri kilometre pred páskou mal náskok takmer minútu a svoje vedenie pohodlne udržal.

Výsledky - Vuelta a Espaňa 2016 - piatok:

13. etapa (Bilbao - Urdax-Dantxarinea, 213,4 km): 1. Valerio Conti (Tal.) Lampre-Merida 5:29:04 h, 2. Danilo Wyss (Švaj.) BMC Racing, 3. Sergej Lagutin (Rus.) Kaťuša, 4. Michael Gogl (Rak.) Tinkoff, 5. Vegard Stake Laengen (Nór.) IAM Cycling, 6. Yves Lampaert (Belg.) Etixx-QuickStep - všetci +55 s



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies