Víťaz z Atén Povetkin majstrom sveta WBA

NETKY.SK • 18 Máj 2013, 10:07 • 2 min
Víťaz z Atén Povetkin majstrom sveta WBA

MOSKVA - Olympijský víťaz v boxe z Atén 2004 v hmotnostnej kategórii nad 91 kg Rus Alexander Povetkin zvíťazil v piatok v Moskve nad Poliakom Andrzejom Wawrzykom v treťom kole k.o. a obhájil tak titul majstra sveta profesionálnej organizácie WBA v ťažkej váhe.

slovakia

left justify in out

Bolo to už jeho 26. víťazstvo v profesionálnom ringu v kariére, z toho osemnástykrát triumfoval pred limitom. Wawrzyk utrpel svoju vôbec prvú prehru.

Povetkin už v druhom kole poslal tvrdým úderom svojho súpera na zem. Wawrzyk sa však otriasol a pokračoval v súboji. Keď však hneď na začiatku tretieho kola inkasoval ľavý hák, rozhodca súboj ukončil. "Chcel som dlhší zápas, taký rýchly koniec som veru nečakal," zareagoval víťaz. 

Tridsaťtriročný Rus teraz vyzve Ukrajinca Vladimira Klička, ktorý má tituly organizácií IBF, WBO, IBO a je superšampiónom WBA. Ich vzájomný duel by sa mal uskutočniť opäť v Moskve 31. augusta a v hre bude 17,7 milióna eur. Bez ohľadu na výsledok by mal tri štvrtiny (13,3 milióna) dostať Kličko, zvyšok (4,4 milióna) Povetkin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies