Utužili kolektív a tým pomohli svojmu mestu

NETKY.SK • 11 September 2020, 11:26 • 2 min
Utužili kolektív a tým pomohli svojmu mestu

V rámci snáh o zbližovanie kolektívu prichádzajú v mnohých firmách aj nápady, ako spojiť príjemné s užitočným – prehĺbiť firemné vzťahy a zároveň pomôcť prírode či svojmu okoliu.

slovakia

left justify in out

Jaroslav Kurťák pochádzajúci z východného Slovenska žil niekoľko rokov v Šanghaji. V jednom zo svojich vlogov vysvetlil, že snaha o budovanie kolektívu v ich firmách prebieha inak, než u nás. Nejde sa do podniku, ale napríklad sa uskutoční spoločný branný deň, kde zamestnanci robia rôzne aktivity, trebárs preťahovanie lanom.

 

Takéto hromadné firemné aktivity síce v dobe koronavírusu komplikované, no ak ide o pomoc okoliu, pričom sa spojí len pár zamestnancov firmy, nemusí to byť problematické. Mnoho aktívnych ľudí sa už v minulosti napríklad rozhodlo natierať lavičky či zábradlia vo svojich mestách.

 

 

Natieranie, zametanie, plátanie

Ak firmy zo svojich rozpočtov určených na spoločné aktivity kúpia farby, štetce či rukavice, tak utužia kolektív a prispejú k estetike i funkčnosti okolia. Natieranie je tá jednoduchšia vec, iné je už odstraňovať diery v chodníkoch, čo si vyžaduje viac zručnosti i technologickej pripravenosti.

 

K hudobníkovi Milanovi Capákovi z Rožňavy, ktorý svojpomocne plátal diery v chodníkoch a na cestách a príbeh sa dostal aj do reportáže nemeckej ARD, sa už pridávajú ďalší. Aj občasní aktivisti, ktorí sa snažia pomôcť svojmu sídlisku.

 

 

Dlaždiči

Len pred pár dňami sa v rámci podpornej aktivity na utuženie kolektívu, čo sa dnes medzi mladými moderne nazýva najmä anglickým pojmom “Team Building“, rozhodli pomôcť aj niektorí hokejisti Detvy. Tí v ikonickom meste pod Poľanou opravili dieru v chodníku.

 

img

 

Ján Sýkora je rád, že si už dávno obzor rozšíril aj o umenie opravy zámkovej dlažby. Prízvukuje, že sa takýchto dlažieb už v živote naskladal veľa a je rád, že si ako partia mohli oddýchnuť aj užitočne. No priznáva, že to urobili len provizórne. „Tam bola diera, tam sa to ešte isto prepadne, keď zaprší,“ vysvetlil žoviálny bývalý slovenský reprezentant, ktorý rád získava nové zručnosti. S úsmevom dodal, že ak mu mesto za to zaplatí, urobí to ešte lepšie.

 

„Týmto symbolickým a prospešným gestom dali najavo fakt, že mesto ktoré ich podporuje – či už samospráva alebo obyvatelia majú radi,“ napísal Jozef Pavlov pre klubovú stránku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies