Víťaz EUROGOLD pyramídy opäť v akcii: Pomsta alebo potvrdenie dominancie?

NETKY.SK • 21 November 2023, 18:00 • 2 min
Víťaz EUROGOLD pyramídy opäť v akcii: Pomsta alebo potvrdenie dominancie?

BRATISLAVA - Ukrajinský MMA bojovník Alexander Butenko sa vracia späť do boja. Po triumfe v EUROGOLD pyramíde na RFA 9 si dal polročnú prestávku a najbližšie ho uvidíme túto sobotu na turnaji RFA 13 v Budapešti. Jeho súperom bude znovu František Bočáň, ktorý urobí všetko pre to, aby odčinil ich štvrťfinálový zápas v pyramíde. RFA 13 prebehne 25. novembra a vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal.

slovakia

left justify in out

Prvý zápas rozhodol wrestling

Butenko nastupoval do EUROGOLD pyramídy spoločne s Ronysom Torresom ako suverénne najväčší favorit. Do štvrťfinále dostal za súpera českú nádej Františka Bočáňa, ktorý mohol v súboji len prekvapiť, a to sa mu aj podarilo. Napriek tomu, že ťahal za kratší koniec, nepustil Butenka k ničomu nebezpečnému a v ani jednom momente mu nehrozilo ukončenie.

Bratranec legendy UFC Alekseia Oleinika však dominoval vo wrestlingu a kontrole na zemi. Aj keď väčšinu času len odležal na Bočáňovi, na víťazstvo mu to pohodlne stačilo. V semifinále to bolo už oveľa viac na jednu bránu a ku koncu 2. kola sa Butenko zaskvel pekelnou zadnou, ktorou poslal Dávida Kedžúcha k zemi.
 
Finále EUROGOLD pyramídy prinieslo jeden z najlepších zápasov počas celej existencie RFA. Bývalý UFC bojovník Ronys Torres a Alexander Butenko mali v tom čase za sebou už 2 zápasy v priebehu jedného večera, no obaja zvolili šprint od prvej do poslednej minúty zápasu. Zápas dospel až do bodového rozhodnutia a aj keď jeden rozhodca videl vyhrať Torresa, zvyšní dvaja korunovali nového kráľa Alexandra Butenka.

V čom bude odveta iná?

Keďže prvý vzájomný zápas Butenka s Bočáňom bol v úvodnom kole EUROGOLD pyramídy, boli tomu prispôosobené aj pravidlá. Zakázané lakte, no predovšetkým o dve minúty skrátené kolá urobili z ich prvého zápasu diametrálne odlišný duel, než ktorý uvidíme túto sobotu.
 
Butenko je právom považovaný za favorita, avšak Bočáňa v žiadnom prípade nesmier podceniť. Český bojovník má na svojom konte skalp Stevena Krta, ktorý sa naposledy zaskvel šokujúcim víťazstvom nad legendou Petrom Monstrom Knížem. Aby však uspel aj v tomto súboji, bude musieť predviesť životný výkon. Celý turnaj RFA 13 môžete sledovať túto sobotu aj prostredníctvom platformy PPV.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA, Foto: RFA / Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies