Vietor a dážď potrápia väčšinu Slovenska aj v nedeľu

NETKY.SK • 19 November 2016, 13:25 • 2 min
Vietor a dážď potrápia väčšinu Slovenska aj v nedeľu

BRATISLAVA - Meteorológovia varujú pred silným vetrom aj počas nedele.

slovakia

left justify in out

Ten by mal potrápiť najmä niektoré okresy Banskobystrického a Žilinského kraja, pre ktoré vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahu druhého stupňa. Vietor by mohol miestami dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 115 až 140 kilometrov za hodinu. Okrem toho sa tu očakáva aj väčší úhrn zrážok, miestami 25 až 40 mm.

 

So silnejším vetrom treba počítať aj v niektorých okresoch Trenčianskeho, Banskobystrického, Prešovského a Košického kraja. Pre toto územie vydal SHMÚ predbežne výstrahu prvého stupňa. Meteorológovia očakávajú, že najmä v oblastiach vo výške 1000 metrov môže dosiahnuť vietor v nárazoch rýchlosť 95 až 115 kilometrov za hodinu. Rýchlosť vetra je síce pre dané ročné obdobie a oblasti bežná, môže ale spôsobiť škody menšieho rozsahu a predstavovať potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

 

S väčším úhrnom zrážok treba podľa meteorológov predbežne počítať v nedeľu aj v Trnavskom a Nitrianskom kraji.

 

Nepriaznivé počasie s vetrom a dažďom je aktuálne aj dnes od rána na mnohých miestach Slovenska. Napriek tomu by mali byť zjazdné všetky sledované diaľničné úseky, rýchlostné cesty, ako aj cesty I., II. a III. triedy. Rovnako zjazdné by mali byť aj horské priechody, ktorých povrch vozoviek je vlhký až mokrý. Informuje o tom webový portál zjazdnost.sk, pričom Slovenská správa ciest upozorňuje vodičov aktuálne aj na hmlu s viditeľnosťou do 100 metrov v okolí Vrútok, Turian a Čertovice.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies