Vietnamskí piráti prepustili unesený tanker ukradli stovky ton ropy

NETKY.SK • 9 Október 2014, 08:21 • 2 min
Vietnamskí piráti prepustili unesený tanker ukradli stovky ton ropy

HANOJ - Piráti prepustili dnes vietnamský ropný tanker, ktorý uniesli tento týždeň v Melackom prielive v Juhočínskom mori. Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na vietnamské úrady.

slovakia

left justify in out

Tanker Sunrise-689 s 18 členmi posádky na palube, prevážajúci približne 5000 ton ropy, vyplával 2. októbra so Singapuru a smeroval do prístavu v strednom Vietname.
      

Len niekoľko hodín po vyplávaní zo Singapuru však na loď zaútočili piráti, ktorí zničili jej navigačné a komunikačné systémy. Tanker preto zmizol z obrazoviek radarov a stratil rádiové spojenie. Dvaja členovia posádky, vrátane kapitána, utrpeli zranenia následkom bitky. Po týždni piráti zadržiavané plavidlo aj s posádkou prepustili. Ukradli však zhruba tretinu z 5000 ton prevážanej ropy. Tanker sa v súčasnosti vracia naspäť do
      

Melacký prieliv, ležiaci medzi Malajským polostrovom a ostrovom Sumatra, patrí medzi námorné oblastí ohrozované pirátmi. Od začiatku roka tam piráti napadli minimálne 11 lodí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies