Kedy budú poslanci opäť rokovať? Ako funguje NR SR v priebehu roka?

NETKY.SK • 4 Marec 2024, 09:59 • 2 min
Kedy budú poslanci opäť rokovať? Ako funguje NR SR v priebehu roka?

Ďalšia schôdza Národnej rady SR je v pláne až 16. apríla, pokiaľ sa medzitým nezvolá mimoriadna schôdza, Netky.sk o tom informoval Odbor komunikácie s médiami a verejnosťou.

slovakia

left justify in out

Začiatky schôdzí NR SR sú vopred dané podľa harmonogramu, ktorý je zverejnený aj na webovej stránke parlamentu. Poslanci do svojích lavíc zasadnú na začiatku jednotlivých rokovaní okrem 16. apríla aj 11.júna, 10.septembra, 22.októbra a  26. novembra.

Počas roka pravidelne rokojú výbory NR SR a gestorské výbory. 

V priebehu roka sú ďalej vytýćené presné termíny na doručovanie návrhov zákonov. V tomto roku to bude možné zákony podať do 27. marca, 24, mája, 23. augusta, 4. októbra a 8. novembra.

NR SR zverejňuje aj pravidelné pracovné cesty. Napríklad poslanci NR SR Dušan Tittel, Karol Farkašovský a Michal Bartek sa práva zúčastňujú na parlamentnej konferencii pre spoločnú zahraničnú a bezpečnostnú politiku v belgických Brugách.

Peter Pellegrini a poslanci NR SR Ján Ferenčák a Samuel Migaľ sú práve do 5. marca na pracovnej návšteve predsedu NR SR v Cyperskej republike.

Tohtoročná inaugurácia nového prezidenta je v plána v sobotu 15. júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Foto: Peter Pellegrini, predseda NR SR. (Facebook/Peter Pellegrini)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies