Tatar prispel gólom k postupu Devils, v 2. kole narazia na Carolinu

NETKY.SK • 2 Máj 2023, 09:15 • 2 min
Tatar prispel gólom k postupu Devils, v 2. kole narazia na Carolinu

NEW YORK - Hokejisti New Jersey Devils sú posledným tímom postupujúcim do 2. kola play off NHL. V noci na utorok zdolali New York Rangers 4:0 aj vďaka gólu slovenského útočníka Tomáša Tatara a celú sériu vyhrali 4:3 na zápasy.

slovakia

left justify in out

Hokejisti New Jersey Devils skompletizovali zoznam postupujúcich do 2. kola play off NHL. V noci na utorok zdolali v rozhodujúcom siedmom súboji 1. kola New York Rangers 4:0 aj vďaka gólu slovenského útočníka Tomáša Tatara a celú sériu vyhrali 4:3 na zápasy. V semifinále Východnej konferencie sa stretnú s Carolinou.

 

Tatar strelil svoj prvý gól a dosiahol svoj prvý bod v tohtoročnej vyraďovačke, keď v 36. minúte zvýšil na 2:0 pre Devils. Domáci obranca John Marino prenikol do útočného pásma, predral sa cez brániacich hráčov až k zakončeniu, jeho pokus síce minul bránku, no Marino okamžite vrátil puk bekhendom do bránkoviska, kde ho slovenský krídelník pohotovo upratal do siete. Oporou New Jersey bol brankár Akira Schmid, ktorý zlikvidoval všetkých 31 striel súpera a dosiahol čisté konto, svoje druhé v sérii i celkovo v kariére v play off. Dva shutouty v sérii vychytal iba ako desiaty nováčik ligovej histórie a prvý od výkonu Matta Murrayho v roku 2017. Marino asistoval pri dvoch góloch domácich, bilanciu 0+2 mal aj český útočník Ondřej Palát.

 

Devils vyhrali sériu play off prvýkrát od roku 2012. Slovák Jaroslav Halák sledoval duel zo striedačky, v bránke "jazdcov" dostal opäť prednosť Šesťorkin, ktorý vykryl 20 striel.

 

1. kolo play off NHL štvrťfinále Východnej konferencie - 7. zápas: New Jersey - New York Rangers 4:0 /TATAR za domácich 1+0/ /konečný stav série: 4:3, New Jersey postúpilo do konferenčného semifinále/.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona