VIDEO Zachránili dve ženy, ktoré prežili niekoľko mesiacov na mori

NETKY.SK • 27 Október 2017, 08:19 • 2 min
VIDEO Zachránili dve ženy, ktoré prežili niekoľko mesiacov na mori

HONOLULU - Americká armáda v stredu zachránila dve ženy a ich psy po tom, ako sa stratili na mori počas cesty z Havaja na Tahiti. Američanom dala informáciu taiwanská loď, ktorá spozorovala ženy približne 1500 kilometrov juhovýchodne od Japonska. USS Ashland prišla na miesto na ďalší deň, uviedli zástupcovia námorníctva vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

Jennifer Appel a Tasha Fuiaba z Honolulu prišli tento rok v máji v dôsledku nepriaznivého počasia o motor, no dúfali, že sa na Tahiti dostanú s použitím plachiet. "Zachránili nám životy. Keď sme na obzore zbadali americkú loď, bola to čistá úľava, boli sme hrdé a usmievali sme sa," povedala Appel.

Ženy boli príliš ďaleko od pobrežia na to, aby niekto zachytil na pevnine ich volanie o pomoc. Ako uviedli, prežili vďaka tomu, že mali so sebou zariadenie na čistenie vody a jedlo na rok, a to najmä ovsenú kašu a cestoviny. Obidve sa v súčasnosti nachádzajú na palube vojenskej lode, kde im poskytli zdravotnú pomoc, lôžka i jedlo. Ostanú tam až do ďalšej zastávky lode.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies