VIDEO Z mora vytiahli 5,5 metrovú rybu!

NETKY.SK • 16 Október 2013, 17:25 • 2 min
VIDEO Z mora vytiahli 5,5 metrovú rybu!

LOS ANGELES – Podmorský svet je pre človeka jedna veľká neznáma. Presvedčili sa o tom aj návštevníci pláže v južnej časti amerického štátu Kalifornia!

slovakia

left justify in out

Pracovníčka centra pre výskum oceánov a morí Jasmine Santanová sa potápala blízko ostrova Catalina, ktorý sa nachádza v južnej Kalifornii, keď na dne zazrela gigantickú rybu. Santanová sa rozhodla, že rybu vytiahne na breh. Mala však problémy a s rybou jej musel pomôcť 15 ďalších ľudí.

Z mora vytiahli 5,5 metra dlhú rybu druhu Regalecus glesne, tzv. morský had. Podľa Santanovej zomrela prirodzenou smrťou. „Nikdy som nevidel nič tak obrovské,“ povedal Santanovej kolega z výskumného centra Mark Waddington.

Ryba Regalecus glesne, alebo morský had, je najväčšia kostnatá ryba na svete, ktorá môže dorásť až do dĺžky 15 metrov. Žije prevažne v hĺbkach okolo 1000 metrov, a preto na ňu ľudia často nenarazia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies