VIDEO Vyjde nový album Georgea Martina

NETKY.SK • 29 September 2017, 15:10 • 2 min
VIDEO Vyjde nový album Georgea Martina

BRATISLAVA - Fanúšikovia a fanúšičky zosnulého anglického skladateľa a producenta Georgea Martina sa môžu tešiť na nový album.

slovakia

left justify in out

Nahrávka George Martin: The Film Scores and Original Orchestral Compositions sa dostane na trh 10. novembra a bude obsahovať skladby, ktoré napísal pre film Žltá ponorka (1968) o The Beatles alebo bondovku Žiť a nechať zomrieť (1973). K dispozícii bude tiež doteraz nenahratý materiál k filmu Misia (1986) a množstvo ďalších raritných orchestrálnych kompozícií.

Album nahral Berlin Music Ensemble v domácich Emil Berliner Studios s dirigentom Craigom Leonom. V januári 2018 sa dostane na trh aj špeciálna edícia, ktorá ponúkne novinku na dvoch vinyloch. Tvorcovia už zverejnili viac ako päťminútový trailer, ktorý ponúka zábery z nahrávania George Martin: The Film Scores and Original Orchestral Compositions.

George Henry Martin sa narodil 3. januára 1926 v Londýne. Preslávil sa najmä vďaka spolupráci s The Beatles, s ktorými pracoval na všetkých radových nahrávkach, pričom prispel ako producent, aranžér, dirigent i hudobník.

 

Produkoval napríklad aj hit Candle in the Wind 1997 Eltona Johna, s Paulom McCartneym spolupracoval, okrem iného, aj na piesňach Live and Let Die, Ebony and Ivory či Say, Say, Say.

 

Jeho talent využili tiež Cilla Black, Ella Fitzgerald, Gerry & the Pacemakers, Robin Gibb, Celine Dion, Jeff Beck a mnohí ďalší. Martina uviedli v roku 1999 do Rock'n'rollovej siene slávy.

 

Získal napríklad aj šesť cien Grammy či nomináciu na Oscara. Zomrel 8. marca 2016 vo veku 90 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies