VIDEO V Londýne si podal ruku najvyšší muž s najnižším

NETKY.SK • 14 November 2014, 08:51 • 2 min
VIDEO V Londýne si podal ruku najvyšší muž s najnižším

LONDÝN - Najvyšší a najnižší muži sveta si dnes v Londýne pri príležitosti Svetového dňa Guinnessových rekordov podali ruky. Išlo vôbec o prvé podujatie na svete, keď sa stretli dvaapolmetrový Turek s 55 centimetrov vysokým Nepálčanom. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Dôvodom porovnávania a merania najvyššieho a najnižšieho muža na svete bol dnešný Svetový deň Guinnessových rekordov, keď sa na celom svete konali akcie na dosiahnutie mimoriadnych výkonov. "Milujem Londýn a to, že po toľkom čase môžem konečne stretnúť Chandra, je úžasné," povedal 31-ročný Sultan Kösen. "Aj keď on je nízky a ja vysoký, v živote sme si museli prejsť podobnými úskaliami," dodal. "Som nesmierne hrdý na to, že môžem reprezentovať Nepál pred celým svetom," povedal 74-ročný Čandra Bahádur Dangi. Spoznať niekoho, kto je rovnako ako on držiteľom svetového rekordu, bolo jeho celoživotnou ambíciou.

 

      

Počas dnešného Svetového dňa Guinnessových rekordov došlo aj k pokusom o zápis do knihy rekordov v najväčšom zhromaždení ľudí prezlečených za tučniakov, najväčšom zhromaždení ľudí raňajkujúcich v posteli, najrýchlejšom behu na 100 metrov po štyroch či najdlhšej neprerušovanej predpovedi počasia. Guinnessova kniha rekordov vyšla prvýkrát v roku 1954 a obsahuje medzinárodne uznávanú zbierku svetových rekordov, ľudských úspechov či extrémov prírody.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies