VIDEO Ubehlo päť rokov od masakru v Devínskej

NETKY.SK • 30 August 2015, 13:59 • 2 min
VIDEO Ubehlo päť rokov od masakru v Devínskej

BRATISLAVA - Slovenská verejnosť a hlavne občania Devínskej Novej Vsi si dnes pripomenínajú smutnú udalosť spred piatich rokov. Osem obetí a 15 zranených bola bilancia masakru. Streľba zo dňa 30. augusta 2010 sa stala druhou najkrvavejšou v histórii Slovenska.

slovakia

left justify in out

Incident so streľbou v Devínskej Novej Vsi sa odohral 30. augusta 2010 pred desiatou hodinou dopoludnia na Ulici Pavla Horova v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves. Zomrelo pri ňom osem ľudí (vrátane páchateľa) a 15 bolo zranených.

 

Páchateľ najprv vstúpil do bytu nad škôlkou, kde, podľa prvotných informácií, bývala rómska rodina. Neskôr sa zistilo, že iba jeden chlapec z rodiny mal otca Róma. Po zabití všetkých ľudí v byte (štyroch žien a jedného muža), strelec išiel smerom k východu, kde stretol a zabil ďalšieho muža z rovnakej rodiny. Potom pokračoval na ulicu, kde začal paľbu a zasiahol niekoľko áut v okolí. Počas streľby miestny úrad vyzýval ľudí prostredníctvom miestneho rozhlasu, aby nestáli pri okne. Následne začal páchateľ Harman chodiť po ulici a strieľať do okien. Pri tejto streľbe zasiahol 52-ročnú ženu, ktorá vyšla na balkón. Táto neskôr zomrela.

 

Polícia dorazila dve minúty po streľbe. Páchateľa zasiahol do ľavej strany hrudníka výstrel policajta zo špeciálnej jednotky. Následne spáchal Ľubomír Harman samovraždu.

 

Strelcom bol 48-ročný Ľubomír Harman, ktorý žil v rovnakej budove ako jeho obete. Legálne vlastnil šesť zbraní vrátane športovej verzie útočnej pušky Vz. 58, z ktorej strieľal pri útoku. Vyšetrovatelia zatiaľ motív jeho činu nepoznajú.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies