FOTO a VIDEO Svet zachvátil nový ošiaľ, stovky ľudí chodia v zime bez nohavíc

NETKY.SK • 12 Január 2016, 19:00 • 2 min
FOTO a VIDEO Svet zachvátil nový ošiaľ, stovky ľudí chodia v zime bez nohavíc

NEW YORK - Svet posledné roky zachvátila nová vlna vtipkárov. Dopravné prostriedky a verejné priestranstvá v mnohých krajinách sveta v pondelok zaplavili stovky ľudí bez nohavíc, ako súčasť akcie "Jazda metrom bez nohavíc.“

slovakia

left justify in out

Akcia vznikla v roku 2002 v New Yorku, kedy sa na nej zúčastnilo sedem členov improvizačnej skupiny „Improv Everywhere.“ Jazda bez nohavíc postupne získavala na popularite a v roku 2006 sa jej zúčastnilo 150 ľudí.

 

Po desiatich rokoch sa táto móda rozšírila aj do krajín, ako je Nemecko, Česká republika či Spojené kráľovstvo. Jazda bez nohavíc sa vždy koná v zime, pričom vlani sa na nej zúčastnilo až 4000 ľudí len v samotnom New Yorku.

 

Myšlienka tejto akcie je jednoduchá: Náhodní cestujúci nastúpia do metra na jednotlivých zastávkach uprostred zimy bez nohavíc. Účastníci sa správajú, ako by sa navzájom nepoznali a nerobili nič nezvyčajné. Všetci nosia zimné kabáty, klobúky, šály a rukavice, jediná vec, ktorá im chýba, sú nohavice, píše sa na webovej stránke skupiny „Improv Everywhere.“

 

Nie všetky krajiny, však vedia túto akciu stráviť. Napríklad lotyšskí úradníci sa pokúsili obnažovanie cestujúcich zakázať, avšak po medializácii sporu, Lotyši predsa len nastúpili do vlakov bez nohavíc.

 

Nový trend zasiahol aj Austrálčanov v mestách ako Sydney, Brisbane, Adelaide a Melbourne, keď množstvo ľudí na sociálnych sieťach zdieľalo potešenie zo spoločnej jazdy bez nohavíc.

 

Akcie sa zúčastňujú ľudia všetkých vekových kategórií, vrátane babičky v kvetinovej bielizni, ktorá bola súčasťou austrálskej posádky.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies