VIDEO Speváčka Mista predstavila singel Deň s Tebou

NETKY.SK • 26 Október 2016, 13:32 • 2 min
VIDEO Speváčka Mista predstavila singel Deň s Tebou

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Mista zverejnila nový singel Deň s Tebou. Pre hudobníčku, ktorá žije a tvorí v Prahe, je novinka prvou skladbou v slovenčine, keďže doteraz spievala len v anglickom jazyku. Speváčka tiež k piesni zverejnila videoklip. Ten si jej priaznivci môžu pozrieť prostredníctvom služby YouTube.

slovakia

left justify in out

Na skladbe spolupracovala Mista so svojím manželom Stanom Šimorom, s ktorým zložila hudbu. O text sa zase postaral Vlado Krausz. "V poslednom období sa stále častejšie stretávam s ľuďmi, pre ktorých už nie je hlavná životná hodnota hnať sa za prácou a zarábať stále viac peňazí. Ale chcú mať pri sebe blízkeho partnera, ktorý im rozumie a s ktorým môžu zdieľať radosti aj starosti bežných dní. Na tento podnet vznikla aj moja nová skladba Deň s Tebou. Je o tom, aké krásne je v živote nebyť sám,“ vysvetlila vznik nahrávky Mista, ktorú v nej možno počuť aj hrať na husliach.


"Každý hudobník sa časom vyvíja a má potrebu posunúť sa ďalej. Pre mňa je nahrávanie nových skladieb so živými nástrojmi a s kapelou návrat k tomu, čo som robila celý život, ešte počas štúdia na konzervatóriu a VŠMU," vyjadrila sa mladá speváčka k svojej aktuálnej tvorbe. "Singel Deň s Tebou je predzvesťou nového albumu, na ktorom už aktívne pracujem. Vyjde ešte pred letom 2017, na čo nadviažu aj koncerty s novým programom. Celý album bude spievaný v slovenčine, veľmi sa z toho teším. Mám hotových už sedem skladieb a ďalších sedem je v štádiu tvorenia,“ dodala.


Mista, vlastným menom Soňa Šimorová, má za sebou klasické hudobné vzdelanie. Vyštudovala konzervatórium a potom Vysokú školu múzických umení v Bratislave, ale od roku 2011, keď sa presťahovala do Českej republiky, sa začala venovať popovej tvorbe. V tom istom roku predstavila svoj prvý singel Rock It (United). Po ňom nasledovali Never Hide a Ca$h Out. V roku 2012 vyšiel jej prvý sólový album Show Me. Ďalšie dva single Feel the Breeze a Go Wild, s ktorými mala turné po kluboch s americkou speváčkou Keshou, predstavila v rokoch 2013 a 2014. Vlani uviedla skladbu Catwalk Fever.






twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies