VIDEO Smer-SD odsúdil slová prezidenta Kisku a opozície na burcovanie národa k štátnemu prevratu

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 13:26 • 2 min
VIDEO Smer-SD odsúdil slová prezidenta Kisku a opozície na burcovanie národa k štátnemu prevratu

BRATISLAVA - Vedenie poslaneckého klubu Smeru-SD nepotvrdilo medializované informácie, či minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) v pondelok odstúpi z funkcie a že ho nahradí štátna tajomníčka Denisa Saková. Svoje kroky povie strana Smer-SD najskôr svojim koaličným partnerom.

slovakia

left justify in out

Povedal to predseda klubu a podpredseda parlamentu Martin Glváč, ktorý neplánuje byť ministrom vnútra. Do konca volebného obdobia mieni zostať v parlamente. Podpredseda strany Juraj Blanár zopakoval, že Smer-SD chce hľadať riešenie súčasnej situácie s Mostom-Híd. Pokusy o prevrat, z ktorých Smer-SD obviňuje opozíciu, strana odmieta. O prevrate podľa Glváča nehovoria ani kotlebovci. Smer-SD je podľa neho znepokojený "nad nebezpečnými a nedemokratickými vyhláseniami SaS".

 

Predstavitelia Smeru-SD opäť kritizovali prezidenta SR Andreja Kisku. Nepáči sa im, že rokuje najskôr s opozíciou. "Prihlásil sa jednoznačne na stranu opozície," povedal Blanár, podľa ktorého a medzi riadkami dá čítať, že prezidentovi nešlo o rekonštrukciu vlády, ale chcel novú vládu. "Novú úradnícku vládu," poznamenal.

 

img

 

Prezidenta Smer-SD vyzýva, aby povedal, či sa pýtal SaS na jej vyhlásenia o prevrate a možných dôsledkoch na pochodoch. A tiež, či za "tieto dôsledky" vezme zodpovednosť. "Prezident má byť prezidentom všetkých občanov a rešpektovať výsledky volieb," doplnil Glváč.

 

Blanár zopakoval, že záujmom Smeru-SD je, aby sa situácia upokojila. "Verí, že k tomu prispeje aj stretnutie, ktoré inicioval predseda parlamentu," doplnil a požiadal prezidenta, aby na stretnutí hľadali riešenia.

 

Podľa Ľuboša Blahu nie je hanba, že na stretnutí s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou bola Mária Trošková, ktorá mala podľa článku zavraždeného novinára Jána Kuciaka väzby na osoby podozrivé z napojenia na kalábrijskú mafiu a nemala ani bezpečnostnú previerku.

 

"Hanbu robí prezident Kiska, rozbíja tento štát," vyhlásil. Podľa Glváča z titulu jej funkcie nebolo potrebné mať previerku. O Troškovej hovorí ako o sekretárke, asistentke. Glváč po tlačovej konferencii informoval, že nemecká strana neprotestovala proti účasti Troškovej.

 

img

 

Podľa predstaviteľov strany Smer-SD je nepochopiteľné, že prezident Andrej Kiska pozval na rokovania o budúcnosti krajiny strany, ktoré otvorene hovoria o štátnom prevrate. Ako uviedol Martin Glváč (Smer-SD), najmä strana Sloboda a Solidarita (SaS) nie je nepopísaným papierom. "Pani Nicholsonová hovorila na tlačovej konferencii o tom, že je nutný štátny prevrat, o tom, ako majú ľudia vyjsť do ulíc a podobné veci. To je nemysliteľné," povedal na dnešnej tlačovej konferencii Glváč.

 


Podľa jeho kolegu Ľuboša Blahu (Smer-SD) sa prezident Kiska správa ako náčelník nejakého domorodého kmeňa. "Prezident namiesto upokojenia situácie akurát prilieva olej do ohňa, svojimi vetami o nutnosti rekonštrukcie vlády porušuje Ústavu Slovenskej republiky. Je to práve Kiska, kto tu rozvracia našu krajinu," skonštatoval poslanec Blaha.

 

img

Podľa zástupcov Smeru je jedinou možnosťou stabilizácia situácie. Dianie okolo ministra vnútra Roberta Kaliňáka a jeho odstúpenie predstavitelia strany komentovať odmietli, podľa ich slov je nutné počkať na rokovania s koalíciou.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies